Quantcast

Dangė kėsinasi į dviračių taką

Dangės upės vaga ardo krantą, todėl iškilo grėsmė dviračių takui. Situaciją ties Botanikos sodu stebintys gyventojai įsitikinę, kad bet kada krantas su visu taku gali nugarmėti į vandenį.

Padėtis ypač blogėjo po smarkių vėtrų.

"Buvo stipriai pakilęs upės vanduo, tada ir pradėjo irti krantas. Ši problema yra seniai žinoma. Upės vagoje yra ir kitų vingių, kur plaunamas krantas, tačiau čia yra blogiausia situacija", – patikino biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" vadovas Olegas Mariničius.

Klaipėdos savivaldybė yra suplanavusi gilinti upės vagą.

"Tuomet dar nebuvo aišku, ar reikia poveikio aplinkai vertinimo procedūrų, ar ne. Paaiškėjo, kad nereikia. Gilinti galima. Tačiau tuo metu kaip tik ir buvo pažymėta, kad yra vietų, kur būtina sutvirtinti upės krantus. Buvo priimtas sprendimas tvirtinti, įvyko pasitarimas su savivaldybės administracija", – pasakojo O. Mariničius.

Olegas Mariničius. Vytauto Petriko nuotr.

Pernai buvo paskelbtas konkursas projektavimo darbams.

Budime nuolat.

"Konkursą skelbėme praėjusių metų pabaigoje. Šiais metais laimėtojas jau yra aiškus, tačiau dar kilo klausimų antros vietos laimėtojui. Tad galutinio sprendimo konkurso atrankoje dar nėra", – tikino O. Mariničius.

Projektavimo darbai gali užtrukti, tad viliamasi, kad rangos konkursą bus galima skelbti kitais metais.

"Mes nemanome, kad krantas nugarmės per tą laiką. Jei jau kils grėsmė, teks galvoti. Teritoriją pažymėjome, kad pėstieji nevaikščiotų. Vaga ir krantas yra nuolat stebimi. Kranto erozija padidėjo kaip tik pernai, per labai stiprią audrą, tada ir dalį paplūdimių vėtra buvo nuniokojusi. Tuomet upė buvo užtvindžiusi taką prie Botanikos sodo. Plovė kaip reikiant. Šiais metais tokių stichijų neturime", – teigė O. Mariničius.

Įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" vadovas pastebėjo, kad krantų tvarkymas yra brangus dalykas.

"Dažniausiai tokie darbai kainuoja ne vieną šimtą tūkstančių eurų. Mes situaciją nuolat stebime. Budime nuolat", – patikino O. Mariničius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Itarus

Itarus portretas
Kur "arabai", ten makles...

Alb

Alb portretas
Iskart ispejo, kad reiks jam daug pinigu.Ruoskit

Buldozeris

Buldozeris portretas
Gerai dar "proto bokstai" namu nepradejo statyti. Cha cha cha...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių