Quantcast

Danės skverui – įkvepiančios prognozės

Nušvito viltis, kad per didžiausias metų šventes veikiausiai jau bus galima džiaugtis ir nauja miesto puošmena – atnaujintu Danės skveru.

Atlikta didžioji dalis darbų

Vakar Klaipėdos savivaldybės meras Vytautas Grubliauskas kartu su statybos vadovu Viktoru Bubele ir Klaipėdos savivaldybės vyriausiuoju patarėju Gintaru Dovydaičiu apžiūrėjo Danės krantinėje vykstančius rekonstrukcijos darbus ir aptarė, kada prognozuojama darbų pabaiga.

Pasak bendrovės "Plungės lagūna" darbų vadovo V.Bubelės, jau yra atlikta apie pusė rekonstrukcijos.

Kai tie, kurie kažkada abejojo, pamatys galutinį variantą, supras, kad pinigai buvo panaudoti racionaliai.

"Pagrindiniai likę darbai – dangos ir takai. Visus planuojame užbaigti gruodžio viduryje. Kol kas viskas vyksta pagal planą ir viską spėjame", – tikino V.Bubelė.

Rekonstruota Danės krantinė, įrengtos terasos ir treniruoklių aikštelės, neseniai iškilo ir dviračių bei riedlenčių parkai.

Šiuo metu įrenginėjama vaikų žaidimų aikštelė.

Tarsi kalėdinė dovana

Meras džiaugiasi optimistinėmis prognozėmis ir tikisi, kad iki Kalėdų klaipėdiečius džiugins atnaujintas Danės skveras. Netolimoje ateityje juo galės grožėtis tiek miesto gyventojai, tiek svečiai.

"Visų pirma, akį ir širdį džiugina gero pagreičio darbai. Optimistinės prognozės, kad jau iki Kalėdų darbai turėtų būti atlikti, iš tikrųjų įkvepia. Kita vertus, matant visą vaizdą šiandien ir įsivaizduojant, kaip jis atrodys, manau, kad tai bus pati jaukiausia ir gražiausia vieta ne tik miesto centre, bet ir visame mieste", – kalbėjo V.Grubliauskas.

Vytautas Grubliauskas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Medžiagos – jau uoste

Nepaisant to, kad buvo užstrigęs medžiagų transportavimas iš Kinijos, visos Danės skverui įrengti reikalingos medžiagos jau yra Klaipėdos uoste.

"Belieka viską sukloti į vietas ir tą padaryti kokybiškai, kaip viskas vyko iki šiol", – tikino meras.

Bendra suma, skirta šiam projektui, – beveik 10,7 mln. eurų. Projekto sutartis buvo pasirašyta 2019 m. gruodžio 16 d. Sutarties pabaiga – 2022-ųjų sausio 6 d.

G.Dovydaitis teigė, kad, nors pačios medžiagos nebrango, brango jų tiekimas.

"Išlaidų transportavimo padidėjimas yra apie 120, o gal 150 tūkst. eurų", – neslėpė G.Dovydaitis.

Meras tikino, kad investuoti į Danės skverą verta, nes jis taps nauja pramogų erdve.

"Kai tie, kurie kažkada abejojo, pamatys galutinį variantą, supras, kad pinigai buvo panaudoti racionaliai. Aš tikiu, kad ši vieta taps klaipėdiečių labiausiai mėgstama ir lankoma", – kalbėjo meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tikri "patriotai"

tikri "patriotai" portretas
visus savo pridarymus ir sulietuvinimus kiša sovietams, kaip ne gėda? Kam sovietam reikėjo jūsų tų sulietuvinimų, aš dar suprasčiau jei būtų surusinimai, vat tada šauktumet, bet kad iš žalingo įpročio viską suverčiat sovietams, čia tik iš didelio patriotizmo matomai :D Akivaizdu, kad Sovietai daug pataikavo jūsų kaimiškam mentalitetui, darydavot ką norėjot, o kalti liko Sovietai. Tokia mano nuomonė. Kas dėl Danės/Dangės upės, tai oficialiai į Danę po tarpukario ji vėl pavirto tik 1990m, apie ką liūdija prof. filologijos mokslų daktaras Albinas Drukteinis ir kiti kalbininkai, matomai vadovaudamiesi oficialiais dokumentais. Netiesiogiai galimai buvo vadinama Dane ir seniau, kur nors spaudoje ar net žemėlapiuose, kur aršūs tuometiniai "patriotai" skirtingai nuo šiuometinių kišdavo būtent Danės vardą. Taip pat ir dabar, priklausomai nuo patriotistinio požiūrio yra vartojami abu pavadinimai, nors oficialus pavadinimas kol kas yra Danė.

O

O portretas
Nėra jokiis dangės ir niekada nebuvo. Net neminėkit tokių nesamonių, pamirškit. Yra Danės upė

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Sutinku, kad ir tarpukariu, stengiantis sulietuvinti Klaipėdos kraštą, pridaryta kvailysčių. Jos lietuvininkus tik stumtelėjo Vokietijos pusėn. Niekas nebenori prisiminti, nes gėda, kaip tuoj po 1923 metų (taigi, dar ne prie Smetonos) buvo keičiami vardai, net lietuviški (skaitykit Martyno Purvino "Mažosios Lietuvos etnografiniai kaimai"). O paskutinis Dangės pervardinimas buvo tikrai sovietmečiu, apie 1980 m. ar kiek anksčiau. Įrodymą turiu - Lietuvos TSR žemėlapį, išleistą 1981 m. Jame Dangė jau užrašyta Dane.
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių