Quantcast

Danės skveras ir vėl niokojamas

Dar šiemet lankytojams atvertas Danės skveras ir vėl niokojamas. Vaikams skirtoje žaidimų aikštelėje batutai įlūžę, tvorelė įlinkusi, o ant jos kabėjusi stop juosta – nuplėšta.

Vandalizmas tęsiasi

Nors skvere yra vaizdo stebėjimo kamerų ir miesto atstovai ne kartą kreipėsi į policiją dėl suniokoto turto, panašu, kad nė sykio vandalai nebuvo nustatyti ir nubausti. Tad jų nešvarūs darbai tęsiasi iki šiol.

Dangės upės krantinių remontas, viešosios erdvės atnaujinimas, kainavęs apie 11,5 mln. eurų, turėtų džiuginti akį, tačiau čia esanti įranga, deja, gadinama.

Klaipėdiečiai ėmė skųstis, esą vaikams, mėgstantiems šokinėti ant batutų, – pavojinga, kadangi atsirado skylių, pro kurias jau skverbiasi žolė.

Tad kyla klausimas, kiek laiko skveras apskritai gyvuos, jei nebus prižiūrimas?

Apsaugos atsisakė

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Ingos Kubilienės, savivaldybė miesto turtu rūpinasi.

"Miestas tvarko želdinius, tvoreles, apšvietimo stulpus, žinoma, kad tai darome. Bet čia ne kokybės klausimas, o vandalizmo", – teigė I. Kubilienė.

Sugadintas: nors tik vienas batutas pažymėtas, kituose taip pat yra skylių, pro kurias matyti žemė. I. Kiseliovaitės nuotr.

Šių metų pavasarį pabaigus renovaciją, skveras buvo niokojamas ne kartą – buvo suskaldyti apšvietimo kubai, išplėštas fontano projektoriaus laidas, riedutininkų aikštelėje sulaužytos plytos, jau nekalbant apie terliones – nešvankiais piešiniais buvo išmargintos akmens masės plokštės.

Buvo svarstyta samdyti apsaugininkus, prižiūrėsiančius tvarką skvere, tačiau paskaičiavus, kad ši paslauga miestui kainuotų iki 30 tūkst. eurų per metus, idėjos atsisakyta.

Problemas žada spręsti

Savivaldybės Statinių administravimo skyriaus vyriausioji patarėja Danguolė Dambrauskienė, atliekanti skyriaus vedėjos funkcijas, sakė, kad šiandieninė vaikų žaidimų aikštelės būklė valdininkams žinoma.

"Užfiksavome ir sprendžiame tvoros ir batuto defektų šalinimo klausimus. Kreipėmės į Danės skverą įrengusį rangovą, kad batutas būtų suremontuotas pagal garantinį įsipareigojimą. Šiuo metu Klaipėdos miesto savivaldybės administracija vykdo rangovo vaikų žaidimų aikštelių priežiūros ir remonto darbams atlikti parinkimą. Pasirašius sutartį su nauju rangovu, bus remontuojama ir Danės skvero vaikų žaidimų aikštelės tvora", – paaiškino pašnekovė.

Pirmas atvejis?

Miesto gyventojų ir vaikų prašoma kantrybės, kol visos procedūros bus įgyvendintos ir darbai atlikti.

"Danės skvero vaikų žaidimų aikštelėje šis chuliganizmo atvejis yra pirmasis. Kviečiame visus gyventojus ir miesto svečius saugoti visų mūsų turtą ir atsakingai juo naudotis", – ragino D. Dambrauskienė.

Pagal Baudžiamojo kodekso 284 straipsnį, tas, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais, bauda, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

"Danės skvere yra įrengtos aštuonios vaizdo stebėjimo kameros. Užfiksavus turto sugadinimo atvejus, savivaldybė kreipiasi į policiją, kuri ir atlieka tyrimą", – pažymėjo Viešosios tvarkos skyriaus administracinės veiklos poskyrio vedėja Rita Mikluševičiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tomas

Tomas portretas
Vienintelis geras dalykas sitame skvere -kavine, stengias, dirba tvarkosi, stiprybes jiems.

Per kacapus viskas

Per kacapus viskas portretas
Uzdaryti nafik,kambuduliams reikia tokio parko.Bulviu lauka padaryti,lai tapšnojasi puve.

Chi

Chi portretas
Pasityčiojimas iš klaipėdiečių. Įrengė vaikų aikšteles, o apsaugai pinigų pagailėjo. Rezultatas matosi.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių