Quantcast

Klaipėdoje dėl vandentiekio avarijos dalis miesto buvo likęs be vandens

Pietinės Klaipėdos dalies gyventojai trečiadienį ryte nemaloniai nustebo atsukę vandens čiaupus. Žmonės išgirdo tik šnypštimą. Suskubę skambinti į bendrovę „Klaipėdos vanduo“ jie nustebo dar labiau – susisiekti su įmone nebuvo įmanoma.

Kaip pranešė įmonės „Klaipėdos vanduo“ atstovė Gintarė Butkienė, apie 8.30 val. įmonės dispečeriai pamatė, kad vandens tiekimo tinkluose staiga sumažėjo slėgis.

Vandens tiekimas nutrūko pietinėje miesto pusėje, Žvejybos uosto rajone, apie šią problemą pranešė ir Joniškės bei Klemiškės gatvių gyventojai.

Įmonės darbuotojai skubiai ėmėsi ieškoti, kurioje vandens tiekimo tinklų vietoje įvyko avarija.

Prieš 9 val. gauta žinių apie vandens nuotėkio lokalizavimą.

„Per kelias minutes telefonu ir „Facebook“ žinutėmis daugybė žmonių bandė su mumis susisiekti. Todėl nenuostabu, kad žmonės negalėjo prisiskambinti. Noriu patikinti – apie avariją mums žinoma, tikimės, kad pačiu artimiausiu metu ji bus likviduota ir klaipėdiečių namuose iš čiaupų vėl bėgs vanduo“, – patikino G. Butkienė.

9.47 val. bendrovės „Klaipėdos vanduo“ atstovė pranešė, kad avarijos vieta aptikta, gedimas likviduotas, vandentiekio tinkluose vandens slėgis atstatomas. Vanduo gyventojus turėtų pasiekti per artimiausią pusvalandį.

„Po avarijos vamzdynuose susijudina vanduo, todėl galimas laikinas vandens kokybės pablogėjimas. Jeigu atsirado nebūdingų nuosėdų, visų pirma pabandykite nuleisti vandenį, gal tai tik laikinas pablogėjimas. Situacijai nesikeičiant kreipkitės į AB „Klaipėdos vanduo“ 8 (46) 220 220 visą parą. Atsiprašome už laikinus nesklandumus“, – kreipėsi į gyventojus G. Butkienė.

Prieš 11 val. įmonės „Klaipėdos vanduo“ atstovė pranešė, kad klaipėdiečių namus vanduo jau pasiekė. Avariją pavyko lokalizuoti maždaug per valandą, gyventojai vandens neturėjo maždaug pusantros valandos.

Avarija įvyko miškelyje, netoli III-čios Klaipėdos vandenvietės, kuri yra Kairiuose. Trūko vienas magistralinių vandentiekio linijos vamzdžių, kuris yra po žeme maždaug trijų metrų gylyje.

Trūkęs vamzdis yra 60 cm diametro, tad visas vanduo, kuris turėjo patekti į didžiulės miesto dalies namus, ėmė plūsti po žeme. Netrukus miške, trūkio vietoje, ėmė formuotis bala, greitai virstanti į ežerėlį.

Pasak G. Butkienės, avarijos priežastys vis dar neaiškios. Jos paaiškės, kai bus atkasta avarijos vieta ir patikrinta vandentiekio linija.

Įvykio vietoje dirba įmonės „Klaipėdos vanduo“ žmonės, bandoma pasiekti trūkusį vamzdį.

Kad klaipėdiečiai neliktų be vandens, teko užsukti sklendę, o vandens srautą paleisti savotišku vamzdynų aplinkkeliu.

Kol kas labiausiai tikėtina įvykio versija, kad avarija įvyko susidėvėjus vamzdžiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sigitas

Sigitas portretas
>pašik au o nėr su kuo nuplauti-am. Šykti, tai ne myžti galite ir pakentėti.

Joniškės gatvė-

Joniškės gatvė- portretas
tai jau NE Pietinė dalis.

pas mane

pas mane portretas
vandens nebuvo tik ~ 10min. Praktiškai pastoviai bėgo siaura srovelė šaltas vanduo/.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių