Quantcast

D. Pocienės dovana Palangos globos namams – šeimos biblioteka

Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiosios prokurorės Dalios Pocienės šeimos biblioteka padovanota Palangos miesto globos namams. Kelis šimtus knygų įstaigos gyventojams atidavusi moteris džiaugiasi galimybe pratęsti šeimos bibliotekos gyvenimą.

D. Pocienė pasakojo, kad mintis padovanoti šeimos biblioteką ir taip pratęsti knygų gyvenimą kilo seniai, tačiau sumanymą įgyvendinti nebuvo lengva.

"Bandžiau ieškoti pati, skambinti į vieną, į kitą biblioteką, tačiau buvo pasakyta, kad naudotos knygos nėra reikalingos. Išmesti tokių leidinių negalima. Visai atsitiktinai susitikus su Palangos meru, pokalbio metu tiesiog paklausiau, ar jis neturi minčių, ką tos knygos galėtų sudominti. Jis labai operatyviai tą pačią dieną su manimi susisiekė ir pasakė, kad būtų laimingi būtent tie senelių globos namai", – prisiminė D. Pocienė.

Taip sutapo, kad gausi vyriausiosios prokurorės biblioteka įstaigai atiteko kaip tik jai šiemet minint 25 metų sukaktį.

Pamaniau, kad knygoms reikia suteikti naują gyvenimą.

Daugiau nei 300 knygų biblioteką į globos namus D.Pocienė atvežė savo pačios lengvuoju automobiliu.

"Šios knygos yra kauptos daug metų. Jas rinkti pradėjo mano mama. Skaitėme jas trys kartos", – dėstė pašnekovė.

Moters bibliotekoje – ir ne vieną dešimtmetį skaičiuojantys leidiniai. Kai kurias knygas ir pati D. Pocienė prisiminė skaičiusi ne vieną kartą.

"Pamaniau, kad knygoms reikia suteikti naują gyvenimą. Man labiausiai buvo gaila, kad jos tiesiog guli", – prisipažino pašnekovė.

Vyriausioji prokurorė, ruošdamasi padovanoti knygas, prisiminė sprendusi, ar pasilikti kurią nors ypač patinkančią prisiminimui, tačiau galiausiai nusprendė padovanoti visą biblioteką.

"Galima buvo pasilikti "Altorių šešėly", kurią perskaičiau daug kartų, galima pasilikti tam tikrą knygų, kurias labai mėgau, seriją, bet nepasilikau sąmoningai. Tiesiog nenorėjau išdraskyti bibliotekos. Tiesa, pasilikau kelias knygas, tai yra pasaulio pasakų seriją, kadangi jau turiu anūkų", – šiltai pasakojo D. Pocienė.

Moteris kelis kartus paminėjo, kad nuoširdžiai džiaugiasi, jog kadaise jos pačios skaitytos knygos vėl pateko žmonėms į rankas ir yra reikalingos.

Tai, kad dovana iš tiesų džiugina globos namų gyventojus, patikino ir įstaigos direktorė Irena Biriukaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To anonimas

To anonimas portretas
Išdalinkit žmonėms, autobusų stotelėse yra specialiis lentynos knygų dalinimuisi

Anonimas

Anonimas portretas
Turiu ir aš galybę tų neskaitomų senų knygų, nežinau kur dėti.

Aleksotas

Aleksotas portretas
Sėkmingai atsikratė senienų. Globos namams tebus kokie 10proc. tų knygų naudingos. Kas paskutinį kartą skaitėt Veublevskį ar Ivinskį? Vertingos trijų kartų bibliotekos nedovanotų.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių