Quantcast

D. Mačiūtė: gerų žmonių yra daug, ne vienetai

Diana Mačiūtė – pasaulio ir Europos čempionė, karatė kiokušin klubo „Okinava“ prezidentė, pirmoji moteris Lietuvos istorijoje, apsigynusi 5 DAN. Ji tikra profesionalė, karatė sporto šaka užsiimanti jau per 30 metų. Pretendentės į „Metų klaipėdietės“ dešimtuką charakteris ir atsidavimas darbui – nesustabdomi, raginantys visada judėti į priekį tiek patį jauniausią, tiek vyriausią klaipėdietį.

Apie darbą

Darbas man reiškia gyvenimą. Darbas – tai procesas, kuris leidžia pabūti visose srityse ir pabendrauti su įvairaus amžiaus žmonėmis – nuo pusketvirtų metukų vaikais, kada esi lyg darželyje, iki suaugusiųjų, kuriems per 60 metų ir su kuriais tenka rimtai padiskutuoti. Mano darbas – lyg įdomus, filosofiškas gyvenimas. Jį dirbdama vis labiau ir labiau noriu duoti, dalintis, mokyti. Jaunystėje taip nemąsčiau. Man atrodė, kad iš mokytojų, dėstytojų juokiamasi, tad niekada nenorėjau būti viena jų, o išėjo taip, kad dabar pavydžiu visiems mokytojams, kurie gali kažką duoti, kažko išmokyti, pamatyti pokyčius. Viskas visiškai apsivertė, šis darbas man tapo fantastišku.

Apie šeimą

Šeima man išties yra vertybė. Bendras tikslas, artimieji, mokiniai – tai suteikia gyvybės ir energijos, dėl jų norisi gyventi ir kažką veikti. O mano pagrindinės vertybės ir yra šeima ir bendrumas.

Apie pomėgius

Aš nuolat panirusi pomėgiuose, nuolatos vykstu į daugybę išvykų, į varžybas, seminarus, paskaitas. Tad mano laisvalaikis išties trumpas. Mėgstu atsisėsti ir ramiai pabūti be telefono, atsigerti kavos, pasikalbėti su artimaisiais ir draugais. Vakarais – knyga, vonia, gamta, jūra, geras oras – paprasti dalykai, kurie leidžia pabūti ant žemės ir pajausti savo gyvastį.

Apie Klaipėdą

Klaipėda – mano namai, gimtasis miestas. Tai unikalus miestas, turintis daug gamtos, senamiesčio, turtingos istorijos. Svarsčiau, kad jeigu reikėtų bėgti iš Klaipėdos, kažin ar kažkur bėgčiau, nes taip miela gyventi čia, Klaipėdoje.

Apie kredo

Mano kredo – niekada nesustoti: nei laike, nei procese, nei mąstyme. Niekur nesustoti ir visada kurti, duoti, daryti, ieškoti, judėti.

Apie „Metų klaipėdietę“

Nieko nemaniau apie šį konkursą, tačiau supratau, kad žmonėms, kurie mus siūlo, svarbu, nes duodame arba suteikiame daug gėrio ir džiaugsmo. Konkursas įdomus tuo, kad galėsime susipažinti ir pamatyti, kiek daug yra gerų, Klaipėdai ir jos žmonėms save dalijančių moterų. Apie šį konkursą kaip apie varžymąsi apskritai negalvoju, bet kai aplinkui žmonės, kurie mus siūlo, balsuoja ir šnekasi, išties malonu girdėti, kad kažkam esame naudingos, atnešame gerumą. Konkursas – gražus procesas, o ir pačioje šventėje žmonės susipažins, pamatys, kad gerų žmonių yra daug, ne vienetai. Žinoma, džiaugiuosi, kad patekau, nes, turint daug darbo, tai visai kitokia patirtis, kitoje srityje, tai – kažkas naujo, kuo galėsiu pasidalyti su kitais. Tai tikrai džiugina, smagu, kelia šypseną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių