Quantcast

COVID-19 Klaipėdoje: ribojimai ugdymo įstaigoms nesikeičia

  • Teksto dydis:

Šalyje pratęsus karantiną iki gruodžio 17 d., išlieka ribojimai ir dėl ugdymo proceso organizavimo. Klaipėdos miesto savivaldybė buvo priėmusi sprendimą karantino metu 5–12 klasių mokiniams ugdymą organizuoti nuotoliniu būdu. Pratęsus karantiną, šis ribojimas išlieka ir toliau. Nuotoliniu būdu turės būti tęsiamas ir profesinis mokymas.

Išimtys taikomos tik profesiniam mokymui, vykdomam kartu su socialinių įgūdžių programa, taip pat specialiosioms mokykloms ir bendrojo ugdymo mokyklose esančioms specialiosioms klasėms. Čia ugdymas bus tęsiamas įstaigose, užtikrinant numatytus saugumo reikalavimus.

Darželinukai ir pradinių klasių mokiniai, kaip numatoma Vyriausybės nutarime dėl karantino paskelbimo, ugdymą ir toliau tęs įstaigose. Ribojimai taikomi atskiroms įstaigoms, kai jose nustatoma COVID-19 atvejų.

Išlieka ribojimai ir dėl neformaliojo švietimo – tokia veikla turi būti vykdoma nuotoliniu būdu arba stabdoma. Nuostata taikoma ir vaikų, ir suaugusiųjų neformalaus ugdymo užsiėmimams – tiek popamokinei veiklai, tiek sportiniam ugdymui. Aukšto meistriškumo sportininkų pratybos leidžiamos, tačiau jos gali vykti tik specializuotose bazėse ir kitose ugdymo įstaigose, su kuriomis sporto organizacijos yra sudariusios nuomos sutartis, ir kuriose yra vykdomas nuotolinis ugdymas (t. y. gimnazijos) arba yra įrengtas atskiras įėjimas į sporto pratyboms įrengtas patalpas.

Nuo lapkričio 9 d. Klaipėdoje nebevyksta ir antrokų mokymo plaukti pamokos, kurios yra įtrauktos į bendrojo ugdymo programą. Šis sprendimas taip pat lieka galioti. Plaukimo pamokos pakeistos mokyklose vykstančiomis fizinio ugdymo pamokomis, laikantis nustatytų saugumo reikalavimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mama

Mama portretas
Nesuprantu vieno dalyko darželiai dirba nors didžiausi židiniai yra ligoninese,globos namuose ir DARŽELIUOSE..Negi taip sunku kažkiek laiko stabdyt ugdymą darželiuose

.

. portretas
tai toliau jokio mokymo

Toks ir yra

Toks ir yra portretas
JŲ tikslas - sužlukdyti mokyklas, universitetus. Juk kvailiai yra patogesni. Kodėl mes turime kentėti išsigimėlių patyčias?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių