Quantcast

Čempionams „Amber Queen“ – žaibiška mero padėka

„Žaibo greičiu laimėję auksą, nustebinote ne tik mus, bet ir save. Nuo šiol jūs esate šalies čempionai, patikėkite tuo patys“, – linkėjo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, sveikindamas savaitgalį Lietuvos čempionato nugalėtojais tapusius, o gruodį šalies tinklinio taurę laimėjusius „Amber Queen“ tinklininkus.

„Nepamenu, tokio Klaipėdos komandos debiuto, kuri aukso medalius laimėtų susibūrusi vos prieš dvejus metus. Vadinasi „Amber Queen“ ekipoje – teisinga idėja, teisingi žmonės, teisingi žaidėjai, teisinga taktika. Tai ir davė fantastišką rezultatą“, – teigė miesto galva. – Kartelę pasikėlėte jūs patys. Kartu sukėlėte nelauktus, neprognozuotus lūkesčius. Kitą sezoną su jumis visi varžovai kausis kaip su čempionais“.

Ir Kūno kultūros bei sporto skyriaus vedėja Rasa Rumšienė netramdė džiaugsmo.

„Malonu, kad papildėte miestui atstovaujančių komandų būrį. Į jūs bus dedami lūkesčiai, o ir patys būsite stebimi per padidinamąjį stiklą. Linkiu išlaikyti čempionų vardą, nes jį apginti yra sunkiau nei laimėti“, – teigė neseniai uostamiesčio sportui vadovauti pradėjusi moteris.

Vos prieš lemiamas kovas prie ekipos vairo stojęs Sergejus Ščegolis neslėpė, kad žaidėjai ir klubo vadovai laukė triumfo.

„Mes treniruotėse sunkiai dirbome, todėl tikėjomės, kad darbas duos vaisių, – tikino sezono metu „libero“ pozicijos žaidėju rungtyniavęs ukrainietis. – Prieš pusfinalį komandoje buvo savotiška moralinė duobė, iš kurios žaidėjai sėkmingai išlipo. Ekipos vadovas Salvijus Paškauskas darė viską, kad man nereikėtų sukti galvos dėl ko nors, o tik treniruoti tinklininkus“.

„Amber Queen“ komandos krikštatėvis S.Paškauskas, po pergalių čempionate ir taurės turnyre, užsimojęs išplaukti į platesnius vandenis.

„Lietuva mums – per ankšta. Pasistiprinę, galėtume Klaipėdai atstovauti Baltijos lygos pirmenybėse, – pareiškė vadovas. – Šįmet jose nebuvo nė vieno lietuvių šešetuko. Europos taurės varžybose nėra žaidusi nė viena Nepriklausomos Lietuvos komanda. Praėjusį sezoną mūsų klubo biudžetas sieko 65 tūkst. eurų. Norint žaisti su kaimyninių šalių tinklininkais, šią sumą reikėtų padvigubinti. Tai nėra milžiniški pinigai“.

Anot S.Paškausko, tokio Lietuvos tinklinio čempionato finalo, koks vyko Palangoje su Kelmės „Etoviu“, dar nėra buvę.

„Šias varžybas prisiminsiu visą laiką. Kaip sakė šios sporto šakos senbuviai, tiek žiūrovų, tokios intrigos, tiek emocijų nėra buvę per šalies tinklinio istoriją“, – šypsojosi čempionų vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
1992 kauno bangos komanda dalyvavo europos taureje
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių