Quantcast

Buvusi Klaipėdos vaikų ligoninės vadovė K. Bobianskienė: neturiu ko slėpti

Buvusi Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausioji gydytoja Klaudija Bobianskienė davė atsaką nerimstančioms aistroms – paviešino, kiek uždirba savo naujose pareigose. Esą jokios paslapties čia nėra.

Klausimą, ką šiuo metu veikia daugybę metų Vaikų ligoninei vadovavusi K.Bobianskienė, iškėlė patys įstaigos darbuotojai. Pastarieji stebėjosi, kodėl nė vienas vadovų to nepaaiškina.

Nieko konkretaus pasakyti negalėjo ir Klaipėdos savivaldybės administracija. Situaciją nušvietė tik miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Sužinota, kad K.Bobianskienė buvo įdarbinta dabartinio Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausiojo gydytojo Virginijaus Žalimo patarėja.

Mat planuojant naujos Vaikų konsultacinės poliklinikos statybas vadovui ypač reikalinga gydytojos patirtis ir žinios.

Netrukus K.Bobianskienė pati pasisakė, kiek uždirba.

Gaunu 750 eurų neatskaičius mokesčių ir dirbu puse etato.

"Gaunu 750 eurų neatskaičius mokesčių ir dirbu puse etato. Koks čia kriminalas, jei gydytoja dirba už tokį atlyginimą? Jei būčiau gavusi du tūkstančius ar pusantro, kita kalba. Bet dabar aš nesuprantu viso to tylėjimo", – stebėjosi ji.

Kalbant apie statybas, K.Bobianskienės manymu, šioje srityje ji išties turi nemažai patirties.

"Vaikų ligoninę aš atstačiau be architektų ir tikrai turiu daug patyrimo. Prieš 22 metus ši ligoninė buvo laužas. Ir klaipėdiečiai dvejus metus rengė akcijas, ir pinigų aukojo. Tai ilga istorija", – atsiduso moteris.

K.Bobianskienė priminė, kad 2004 m. ji buvo išrinkta Metų klaipėdiete būtent už apleistos ligoninės atgaivinimą. Ir iki šiol apie gydytojos veiklą nėra buvę nė vieno neigiamo straipsnio.

"Todėl, kad visada komunikuoji, jeigu kažkas ne taip – atsiprašai", – teigė pašnekovė.

Esą absoliutus melas tai, kad ligoninių vadovai turi finansinės naudos iš statybų.

"Atnešti į miestą 1,548 mln. eurų man kainavo penkerius metus darbo, ėjau per tris ministrus,  nuo Vytenio Andriukaičio. Dvi ar trys komisijos aiškinosi, ar galima perkelti polikliniką į Vaikų ligoninę. Visų trijų atsakymas buvo neigiamas. Vienu žodžiu, ji seniai turėjo būti uždaryta", – kalbėjo K.Bobianskienė.

Būsimos Vaikų poliklinikos projektas pareikalavo daug gydytojos nervų ir sveikatos, todėl dabar visomis žiniomis ji pasiruošusi pasidalyti su V.Žalimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KERMOSIUS

KERMOSIUS portretas
Kada tu k..va pasisotinsi?

skundikai galėtų prisistayti

 skundikai galėtų prisistayti portretas
Na matyt čia drąskosi ir pila purvą ligoninės darbuotojai,galimai buvę nubausti už blogą darbą,už darbo pažeidimus,pagauti dviprasmiškoje situacijoje.Dabar kerštas saldus,nes daugumai netiko tvarka,griežti reikalavimai.

klaipediete

klaipediete portretas
Na, absoliutus absurdas. Tegul Bobianskiene statybos bendrovėje įsidarbina konsultante, jei nepakeičiama statybininkė yra.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių