Quantcast

Bute – nelegalios paslaugos?

Vieno Gedminų gatvėje esančio daugiabučio namo gyventoja neapsikentė kaimynystėje atidaryto grožio kabineto. Į butą nuolat vaikšto manikiūrą norinčios pasidaryti moterys, kurios trikdo ramybę. Gyventoja įtaria, kad paslaugos čia teikiamos nelegaliai.

Vieno Gedminų gatvėje esančio daugiabučio namo gyventoja neapsikentė kaimynystėje atidaryto grožio kabineto. Į butą nuolat vaikšto manikiūrą norinčios pasidaryti moterys, kurios trikdo ramybę. Gyventoja įtaria, kad paslaugos čia teikiamos nelegaliai.

Klaipėdietė pasakojo, kad grožio kabinetą kaimynai įrengė keturių kambarių bute, kuris yra trečiajame namo aukšte. Moteris spėjo, kad savininkė turi verslo liudijimą ir klientėms daro manikiūrą.

"Pati ten nebuvau užsukusi. Viena pažįstama pasakojo, kad ten tvarkėsi nagus. Kyla klausimas, ar galima teikti tokias paslaugas bute, net nesuderinus su kaimynais?" – domėjosi klaipėdietė.

Pasak moters, ją erzina nuolatinis žmonių judėjimas.

"Neseniai name buvo įrengta telefonspynė. Viskas daroma, kad laiptinėje būtų daugiau tvarkos ir saugumo. O čia kursuoja pirmyn atgal nepažįstami žmonės. Nesinori, kad jie čia vaikščiotų.

Jei teiki tokias paslaugas, tai išsinuomok patalpas", – pabrėžė gyventoja.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro Visuomenės sveikatos saugos skyriaus vyriausiasis specialistas Rimantas Giedraitis aiškino, kad vien tik verslo liudijimo, norint teikti grožio paslaugas, neužtenka.

Būtinos ir tinkamai įrengtos patalpos. Manikiūrą darantis specialistas turi gauti higienos pasą. Pastarasis parodo, kad patalpos tinkamos teikti grožio paslaugas, pagal taisykles atliekama įrankių sterilizacija.

"Gyvenamajame bute negalima teikti tokių paslaugų ir dėl pasikeitusių teisės aktų. Pakeitimai įsigaliojo nuo 2012 metų sausio. Pagal juos patalpų paskirtis turi atitikti teikiamas paslaugas. Bute galima tik gyventi", – tvirtino vyriausiasis specialistas.

Pasak R.Giedraičio, tokių butuose dirbančių grožio specialistų paslaugomis besinaudojančios moterys rizikuoja savo sveikata.

"Nėra aišku, ar butuose paslaugas teikiantys specialistai sterilizuoja įrankius. Jei šie nėra tinkamai prižiūrimi, pažeidus odą galima užsikrėsti hepatitu", – įspėjo R.Giedraitis.
Panašių atvejų uostamiestyje užfiksuota ne vienas. Pasitaiko, kai butuose atidaromi ir kosmetologijos kabinetai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ha

Ha portretas
Cia tik pavydas,kad kazkas bando uzsidirbti Lietuvoje!

to ADA

to ADA portretas
O nuo kada maniukiuristes verslininkes , jos darbininkes. Jei trukdo zmones , tai tegu vaziuoja i kokia kaimo trobele ir gyvena sau ramiai nieks netrukdis :D

Tai gal

Tai gal portretas
Man pasiskust , kad pas kaimynus draugai vaiksto kavos atsigert? Kas cia , kavine negi?
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių