Quantcast

Būsto rinka Klaipėdoje atsigauna

Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos atstovai pastebėjo: per keturis šių metų mėnesius nekilnojamojo turto sandorių skaičius uostamiestyje gerokai ūgtelėjo.

Pirkėjai nori sklypų ir namų

Palyginti su Vilniumi ir Kaunu, Klaipėda sandorių skaičiumi nusileidžia, bet per keturis šių metų mėnesius uostamiestyje pastebimas 17 proc. nekilnojamojo turto pardavimų augimas.

Individualių namų pardavimai išaugo maždaug trečdaliu. Klaipėdoje šiemet jau nupirkti 36 namai.

Tačiau naujos statybos butų pardavimai uostamiestyje sumažėjo 10 proc., Kaune ir Vilniuje yra priešingai. Pavyzdžiui, Vilniuje per mėnesį nuperkama apie 200 naujos statybos butų, o Klaipėdoje vidutiniškai – 15.

Klaipėdiečiai, kurie perka naujos statybos butus, dažniausiai renkasi ekonominės klasės būstą, kurio 1 kv./m siekia 4 tūkst. litų.

Žemės (namų valdų) sklypų rinkoje Klaipėdoje taip pat fiksuojamas 6 proc. augimas.

Modernūs centrai nepopuliarūs

Klaipėdoje, vieninteliame mieste iš visų didmiesčių, nuomininkai renkasi ne modernius verslo centrus, o pigesnes administracines patalpas.

Dėl tos priežasties Klaipėdoje komercinių patalpų nuomos kainos yra mažiausios.

Ekspertų teigimu, žvelgiant į ateitį neva sunku tikėtis, kad į uostamiestį ateitų investuotojai, kurie norėtų statyti verslo centrus ar plėtoti šį segmentą.

Vis dėlto Šilutės plente planuojamas vienas 2 tūkst. kv./m ploto verslo centras.

Kitokią nei teigiama situaciją galima įžvelgti realioje prekybos centrų nuomos rinkoje. Rezultatai rodo, kad laisvų vietų čia mažiausiai visoje Lietuvoje. Nuomininkai sunkiai randa laisvą plotą populiaresniame prekybos centre.

Logistikos ir sandėliavimo plotų Klaipėdoje taip pat reikia. Bet modernių sandėlių poreikis nejaučiamas. Kol kas Klaipėdoje populiaresni senos statybos sandėliavimo pastatai uoste.

Tendencijos – teigiamos

Viešbučių sektoriuje nekilnojamojo turto ekspertai Klaipėdoje įžvelgia geras tendencijas. Tiek pernai, tiek šiemet atidaryta po vieną naują viešbutį uostamiestyje. Išduotas dar vienas leidimas nedidelio viešbučio statybai.

Ekspertų teigimu, turistų srautai auga, viešbučių užimtumas gerėja. Ir investuotojus, ir viešbučių savininkus tai skatina galvoti apie plėtrą.

Prognozuojama, kad daugės ir gyvenamojo būsto sandorių, bet kainos neturėtų kilti.

Verslo patalpų segmente toliau dominuos nebrangios patalpos, tačiau naujų verslo centrų veikiausiai greitai neatsiras. Nuomos kainos laikysis tokios, kokios yra dabar.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
čia liberastai investuoja pavogtus pinigus. Tikras neliberastas turi gauti pašalpas ir kompensacijas ir rašyti komentarus apie liberastų savivalę.

vidma

vidma portretas
jo jau kuri roza raso kyla kyla ir dar kyla ir po to atsigauna ..... :DDD tik mano butas xrusciovkej vis pinga .
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių