Quantcast

„Brabander“ rengiasi metų regatai

2021-ieji Klaipėdai bus reikšmingi tuo, kad čia birželio 27 d. prasidės „Tall Ships Races 2021“ regatos pirmasis etapas.

Sugrįš po ilgos pertraukos

Gražiausi Europos, tikėtina, kad ir kitų pasaulio kraštų burlaiviai šešias savaites lankysis Baltijos jūroje. Iš Klaipėdos jie birželio 30-ąją išplauks į 250 jūrmylių etapą į Turku Suomijoje. Po to burlaiviai suks į Taliną Estijoje, Marianhaminą Alandų salose ir lenktynes baigs Lenkijos Ščecine.

„Tall Ships Races 2021“ regatos organizatoriai išreiškė viltį, kad iki kitų metų vasaros COVID-19 jau bus išsikvėpęs ir visi numatyti uostai galės priimti regatos burlaivius.

Visi penki miestai jau yra rengę „Tall Ships Races“ regatas, kai kurie, kaip Klaipėda ir Ščecinas, netgi po kelis kartus. Turku „Tall Ships Races“ regatą priims po 25 metų pertraukos. Marianhamine šios regatos laivai pirmą kartą lankėsi dar 1988 m.

Dalyvaus keliuose etapuose

Kitų metų „Tall Ships Races 2021“ regatoje rengiasi dalyvauti ir nuolatinis tokių regatų dalyvis Klaipėdos universiteto burlaivis „Brabander“.

Kaip tik šiomis dienomis Klaipėdos universitetas paskelbė, kad plaukti kitų metų regatoje su burlaiviu „Brabander“ atrenka jaunuolius nuo 15 metų. Norintys plaukti turi užpildyti anketą su motyvaciniu laišku, kodėl su „Brabander“ norėtų dalyvauti „Tall Ships Races 2021“ regatoje.

Etapai: Baltijos jūros „Tall Ships Races 2021“ regatos maršrutas. / Redakcijos archyvo nuotr.

Planuojama, kad „Brabander“ birželio 30-ąją su visa flotile startuos iš Klaipėdos ir plauks pirmąjį lenktyninį etapą iki Turku, iš čia – į Taliną, o iš Estijos sostinės – į Marianhaminą. Po to preliminariai liepos 24–28 d. burlaivis „Brabander“ iš Marianhamino plauks ne į Ščeciną, o grįš į Klaipėdą.

Lenktynes nutraukė virusas

Priminsime, kad 2020 m. „Tall Ships Races 2020“ etapai nevyko dėl COVID-19. Regata turėjo vykti pagal Portugalijos, Ispanijos ir Prancūzijos pakrantes iš Lisabonoje į Kadisą, Koruną ir Diunkerką.

Po „Tall Ship Races 2021“ varžybų, kurios Baltijos jūroje vyks birželio 27 – rugpjūčio 3 d., rugpjūtį ir rugsėjį ketinama tęsti dar vieną lenktynių etapą praėjusių metų trasa. Renginys prasidės Diunkerke 2021 m. rugpjūčio 12–15 d. ir tęsis iki Korunos, kur laivai bus rugpjūčio 26–29 d. Toliau regatos laivynas rugsėjo 2–5 d. planuoja lankytis Lisabonoje, rugsėjo 9–12 d. – Kadise.

Nėra jokių žinių, kad šiame lenktynių etape dalyvautų bent viena laivų įgula iš Lietuvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senolis

Senolis portretas
Kada savo statysim?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių