Quantcast

Biblioteka liko be vadovo

Uostamiesčio bendruomenę savaitgalį sukrėtė netikėta Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos direktorės Laimos Pačebutienės netektis. Moteris, visai neseniai pakeitusi ilgametį bibliotekos direktorių, rašytoją Juozą Šikšnelį, įstaigai vadovavo vos du mėnesius.

Biblioteka yra pavaldi Kultūros ministerijai, tad jos atstovai teigia, kad artimiausiu metu bus skelbiamas naujas konkursas direktoriaus pareigoms.

L.Pačebutienė Klaipėdos apskrities viešajai I.Simonaitytės bibliotekai skyrė 29–ius gyvenimo metus, savo karjerą pradėjusi dar būdama Vilniaus universiteto studentė, čia ji atliko ir praktiką. Vėliau ilgus metus buvo direktoriaus pavaduotoja.

L.Pačebutienė organizavo edukacinius, profesinio pažinimo ir kvalifikacijos tobulinimo renginius bibliotekų specialistams, buvo Klaipėdos knygų mugės organizatorė ir siela.

2011-aisiais apdovanota Kultūros ministerijos premija už bibliotekininkystės, bibliografijos, knygotyros mokslinius tyrinėjimus bei praktinę veiklą.

Pernai, besibaigiant tuomečio bibliotekos vadovo J.Šikšnelio kadencijai, moteris dalyvavo konkurse ir jį laimėjo. Naujas pareigas L.Pačebutienė pradėjo eiti nuo šių metų sausio 3 d.

"Artimiausiomis dienomis viena iš bibliotekos direktorės pavaduotojų bus paskirta laikinai eiti įstaigos vadovo pareigas. O paskui bus skelbiamas konkursas šioms pareigoms užimti. Iš esmės jokios skubos tam nėra, nes visos bibliotekos pavaduotojos koordinuoja ir procesus, ir projektus. Iš tikrųjų jokio sąmyšio nėra, išskyrus šoką, netekus tikrai puikaus žmogaus ir darbuotojo", – teigė Kultūros ministerijos Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Jana Mikulevič.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anonimas

anonimas portretas
Užuojauta iš kolegų buvo, visa biblioteka atsisveikinome su velione. Kam viešai skelbti ir kiekvienam rašyti straipsnius? Bibliotekoje dirba per 90 žmonių, tad kam to reikia. Facebooke yra nekrologas parašytas bei pareikšta užuojauta tiek vyrui, tiek dukroms, tiek mamai. O dėl viešinimo, nematau prasmės kiekvienam rašyti ir reikšti užuojauta. Taip ji buvo mylima ir mėgstama, tačiau žmogaus nebeprikels kiekvieno pagraudenimai. Dabar visam kolektyvui ir taip skaudu.

apgailėtina

apgailėtina portretas
Žmogus 30 metų dirbo bibliotekoje, buvo gerbiama, mylima ir visokia kitokia. Kur kolegų viešas žodis? Kur užuojautos ir geri žodžiai apie velionę spaudoje? Nemačiau to nė viename miesto laikraštyje. Tai ko verta ta kolegų pagarba? Tyli kaip kurmiai. Baisi gėda.

anonimas

anonimas portretas
Artimieji bei darbo kolegos žino, kas Laimai buvo. Aš pati žinau, kaip darbuotoja jos, tačiau taip tai ne valstybinė paslaptis kažkokia, bet ir ne viešas reikalas skelbti visiems dėl ko ji mirė. Tesiilsi ramybėje. O visiem, kurie nori sužinoti, linkiu sėkmės ir susigraužkit save dabar likę nežinomybėje. Mažiau plotkinsit :))
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių