Quantcast

Bendruomenės pareigūnai priminė uostamiesčio moksleiviams apie pavojus

  • Teksto dydis:

Kiekvienais metais, lapkričio mėnesį, Klaipėdos „Smeltės” progimnazijoje vyksta įvairūs psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo prevencijos renginiai, kuriuos organizuoja mokyklos psichologė, sveikatos specialistė bei socialinė pedagogė. Šiais metais prevencijos mėnesio tema „Noriu augti sveikas”. Pakalbėti bei padiskutuoti su vaikais apie psichiką veikiančias narkotines medžiagas bei supažindinti su atsakomybe buvo pakviesti Klaipėdos aps. VPK VTB Prevencijos skyriaus bendruomenės pareigūnai.


Paskaitos pradžioje susirinkusiems jaunuoliams buvo priminta, kokios yra psichoaktyviosios medžiagos, paanalizuotos priežastys, kodėl jaunimas pradeda rūkyti, vartoti alkoholį bei narkotikus. Parodytas mokomasis – informacinis dokumentinis filmas. Žiūrėdami šį filmą, mokiniai gavo teisingų žinių apie psichiką veikiančių medžiagų pavojus, žalą.

Įdomiausia vaikams buvo užsidėti akinius „Išgėręs ir pavojingas". Su šiais akiniai pasijunti tarsi būtum vartojęs alkoholinius gėrimus, t.y. patiriamas vaizdo iškraipymas, suvokimo praradimas, kontrolės trūkumas. Tokius akinius panoro išbandyti ne tik mokiniai, bet ir mokytojai. Pavaikščioję su akiniais moksleiviai suvokė, kodėl tiek nelaimingų atsitikimų nutinka būtent neblaiviems žmonėms.

Tikėtina, kad tokie renginiai yra labai naudingi jaunimui, padeda įtvirtinti nuostatas apie žalingą psichoaktyviųjų medžiagų poveikį, apsaugoti vaikus nuo rizikingo elgesio, gerina jų tarpusavio santykius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rokis

Rokis portretas
Apie iskrypeliu zala valstybingumui ir visuomenei reikia pasakoti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių