Quantcast

Bendrovėje „Gatvių apšvietimas“ – veržlūs siekiai ir ateities ambicijos

  • Teksto dydis:

Klaipėdiečiai jau spėjo pastebėti, kad šiais metais uostamiestis nušvito ryškiau. Mieste apšviesta daugiau gatvių ir gatvelių, pėsčiųjų perėjų, viešųjų erdvių. Bendrovė „Gatvių apšvietimas“ darbų tempo žada nemažinti ir kitiems metams užsibrėžė dar ambicingesnių tikslų.

Perėjos tapo saugesnės

Siekiant užtikrinti klaipėdiečių ir miesto svečių saugumą, šiemet pasirūpinta, kad daugiau uostamiesčio perėjų būtų apšviestos kryptiniu apšvietimu.

Ryškiai apšviestų perėjų matomumas, tvyrant rūkui ir esant prastoms oro sąlygoms, nepalyginamai geresnis.

Modernus apšvietimas leis pėstiesiems saugiau judėti gatvėmis.

Automobilių vairuotojai per gatvę einančius pėsčiuosius pastebi iš kur kas didesnio atstumo.

Bendrovė „Gatvių apšvietimas“ kryptinį apšvietimą šiemet suprojektavo ir įrengė Debreceno gatvėje. Eilėje laukia Taikos prospektas, Mogiliovo ir J. Janonio gatvės.

Atsižvelgdama į audito išvadas bendrovė ir toliau tobulins savo veiklą ir darys ją maksimaliai skaidrią ir atvirą visuomenei.

Taip pat ryškesniu apšvietimu nušvis ir Nidos bei Sulupės gatvių sankryžoje esanti pėsčiųjų perėja.

Dienraštis „Klaipėda“ jau ne kartą rašė apie šią pavojingą perėją, kurioje dažni eismo įvykiai.

Kol bus rekonstruota galvos skausmą kelianti perėja numatyta atnaujinti jos apšvietimą.

Saugesnės tapo net 24 perėjos, kuriose apšvietimą įrengė taip pat „Gatvių apšvietimas“.

Šiemet bendrovė kreipėsi į Klaipėdos miesto savivaldybę ir dėl signalinių pėsčiųjų perėjų šviestuvų įrengimo.

Nors mieste sparčiai daugėja kryptiniu apšvietimu apšviestų perėjų, tačiau stokojama signalinių mirksiukų nereguliuojamose pėsčiųjų perėjose, kurie sutemus signalizuotų apie perėjas. Savivaldybei pritarus tokie signaliniai šviestuvai bus įrengti.

Taupys elektros energiją

Pievų Tako gatvėje įrengti dekoratyviniai šviestuvai.

„Kadangi tai istorinė gatvė, joje pastatyti dekoratyviniai šviestuvai. Tokie patys dekoratyviniai šviestuvai uždegti Bokštų, Puodžių gatvėse. Viešosios erdvės turėtų pagražėti ir tapti saugesnės“, – teigė bendrovės generalinis direktorius Dangeras Aleksandrovas.

Vietoj pasenusių šviestuvų Debreceno, Paryžiaus Komunos, Gedminų, Reikjaviko, Kalnupės ir Poilsio gatvėse įrengti ekonomiški LED šviestuvai, kurie ne tik taupys energiją, bet ir ryškiau apšvies erdves.

Šie šviestuvai turėtų sutaupyti nuo 30 iki 50 proc. elektros energijos, ir tai viena iš įmonės daromų įnovacijų.

Ryškiau apšviesti Debreceno ir Paryžiaus Komunos gatves nuspręsta dėl ten įsikūrusių ugdymo įstaigų.

Tikimasi, kad artėjant tamsiuoju metų laiku šio priemonės padės efektyviau užtikrinti vaikų ir moksleivių saugumą.

Panevėžio gatvės skvero lankytojai džiaugiasi naujai nušvitusia erdve.

Atnaujinus apšvietimą skveras tapo patrauklesne vieta pasivaikščiojimams. Bendrovė „Gatvių apšvietimas“ taip prisideda ir prie socialinių akcijų, tokių kaip „Būk saugus ir matomas“.

Lūkesčiai: anot D. Aleksandrovo, vienas bendrovės „Gatvių apšvietimas“ prioritetų – saugesnės ir šviesesnės miesto gatvės. (Vytauto Petriko nuotr.)

Gerins eismo pralaidumą

Nors kiekvieną užduotį darbuotojai vykdo negailėdami jėgų, vis dėlto, anot bendrovės generalinio direktoriaus, daugiausia laiko ir pastangų pareikalavo miesto infrastruktūrai gerinti skirtų projektų įgyvendinimas.

Vienas iš šių projektų – kapitalinis Jūrininkų prospekto apšvietimo remontas.

Prospektui apšviesti bendrovė įrengė net 182 gatvių šviestuvus ir 72 šviestuvus, skirtus perėjoms apšviesti.

Klaipėdiečiai vairuotojai neretai skundžiasi eismo kamšatimis Taikos prospekte.

Atsižvelgdamas į žmonių prašymus „Gatvių apšvietimas“ pasirūpino prie prekybos centro „Grandus“ ir Žvejų kultūros rūmų įrengtų šviesoforų sinchronizavimu.

Tikimasi, kad tai pagerins eismo srautų pralaidumą.

Papuošė dekoratyviniai stovai

Uostamiesčio senamiestis – reprezentacinė, istorija alsuojanti erdvė, tad, anot D. Aleksandrovo, įgyvendinant net ir nedidelius pokyčius būtina atsižvelgti į vyraujantį architektūros stilių.

Šiemet kai kuriose senamiesčio gatvėse buvo atnaujinti kelio ženklai.

Bendrovės darbuotojai vietoj pasenusių ir miesto nepuošiančių kelio ženklų stovų įrengė naujus – dekoratyvinius, kurie dera prie vyraujančio stiliaus.

Jie atsirado Liepų, Šaulių ir Vytauto gatvėse.

Ateities planai

Bendrovė „Gatvių apšvietimas“ planuoja veiklos metus pradėti užsakydama auditą, kuris įvertins kaip įmonėje vykdomos Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) rekomendacijos, viešieji pirkimai, darbo organizavimo efektyvumas, inovacijų diegimas.

„Atsižvelgdama į audito išvadas bendrovė ir toliau tobulins savo veiklą ir darys ją maksimaliai skaidrią ir atvirą visuomenei“, – teigė bendrovės generalinis direktorius D. Aleksandrovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipėdietė

klaipėdietė portretas
paskaitykite ,,Atvira Klaipėda,,ten visa tiesa surašyta

kazkas baisaus

kazkas baisaus portretas
Man Klaipedos gatviu apsvietimas patinka, geras. Na bet sviesoforu suderinimas o ypac atnaujintame Jurininku pr. tai kazkas baisaus! Kam sove i galva tokius sudetingus sviesoforus pastatyti! Ten viska paprasciau padaryti reikejo, lygioje vietoje nebuvo problemu ir stai prasom! Uz tokius darbus vadovus reiketu is darbo mesti. Ir aplamai vezti ekskursijas i Jurininku pr. parodyti kaip nereikia daryti, cia kaip tam liaudies posakyje - is didelio rasto isejo is krasto!

Rinkėjas

Rinkėjas portretas
Na, nežinau. Kaip pamenu 1989 metais Berlyne naktį skaičiau gatvėje knygą - man Lietuvos apšvietimas atrodo tragiškas. Kur ne kur šviestuvėliai ir laikomasi sovietinio galvojimo - Seimas, vienintelis, apšviestas dar daugmaž patenkinamai. Lyg jam naktį reiktų....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių