Quantcast

Be tekstilės konteinerių uostamiestyje – laikinai?

  • Teksto dydis:

Gali būti, kad tekstilės konteineriai iš uostamiesčio pasitrauks tik kuriam laikui. Neatmetama, kad, tokių atliekų surinkimo paslaugas nemokamai teikiančiai įmonei nustojus tai daryti, į miestą ateis kita kompanija.

Tai, kad mieste nebeliks tekstilės konteinerių, paaiškėjo šio mėnesio pradžioje.

Prie bendrojo naudojimo konteinerių tekstilės konteinerius įrengusi ir tokių atliekų surinkimo paslaugas klaipėdiečiams nemokamai teikusi bendrovė "Dėvėdra" neseniai informavo Klaipėdos savivaldybės administraciją, kad nutraukia veiklą mieste ir ketina išsivežti jai priklausančias talpykles.

Nuotolinio miesto tarybos posėdžio metu būta pastebėjimų, kad miestui vertėtų susirūpinti tokių paslaugų užtikrinimu. Kol kas to dar nesiimta.

"Dėvėdra" tik pranešė, kad jai sunkus metas ir nemokamai vežti nelabai gali, bet vis dar veža. Kol kas jie dar nepabėgs", – aiškino Klaipėdos savivaldybės Aplinkosaugos skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė.

Pašnekovė taip pat pridūrė, kad šią savaitę savivaldybė ketina surengti pasitarimą, kokių veiksmų reikėtų imtis tuo atveju, jeigu minėta įmonė nustos teikti tekstilės atliekų surinkimo paslaugas.

Tiesa, tikėtina, kad konkretesni tokių atliekų surinkimo sprendiniai bus aiškūs tik kitąmet. R.Jievaitienė dėstė, kad numatomi rengti valstybinis, regioniniai ir kiekvieno miesto atskirai atliekų tvarkymo planai.

"Nuo 2021 m. bus nauji atliekų tvarkymo planai. Tame plane ir nuspręsime, kokiu būdu norėsime surinkti tekstilės atliekas", – aiškino skyriaus vedėja.

Kai mieste nebeliks tekstilės atliekų konteinerių, gyventojai tokias atliekas galės priduoti Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) didžiųjų atliekų aikštelėse, esančiose Plieno g. 13, Tilžės g. 66A, Šiaurės pr. 30.

R.Jievaitienė sakė, kad tokias paslaugas mokamai teikti norinčių įmonių atsirastų.

Toks pasiūlymas prieš karantiną jau buvo gautas iš vienos įmonės. Tiesa, jeigu vis dėlto būtų nuspręsta įsigyti tokias paslaugas, KRATC vykdytų viešąjį pirkimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vineris

Vineris portretas
T.kad aplink tuos konteinerius visada buvo išmetamos kruvos drabužiu. Jiems dingus tikrai tapo švariau.

Anonimas

Anonimas portretas
Nereikia mums jokiu tekstiles konteineriu. Tegul siuksles vezasi i savo perskirstymo punktus ir ten rusiuoja... Maitvanagiai.

T

T portretas
Juodariai, vesiu as į kažkokią aikštele skudurus. Bendras konteineris ir tegu rankioja jie nesugeba surinkt.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių