Quantcast

Baudų surinkimo planas kaitina aistras: planuose – 400 tūkst. eurų iš klaipėdiečių

Klaipėdos savivaldybė turi tikslą surinkti kuo daugiau baudų iš vairuotojų, ne vietoje pastačiusių automobilius. Tuo įsitikinę klaipėdiečiai, prieš savo valią priversti pažeidinėti Kelių eismo taisykles, nes kai kuriais atvejais kitos išeities esą neturi. Anot savivaldybės atstovų, šiais metais suplanuota surinkti 400 tūkst. eurų baudų.

Už valytuvo – baudos lapelis

Šiuo metu Rumpiškės gatvė yra remontuojama, išrausti trys kiemai.

Klaipėdietė Darija atvažiavo pas viename šios gatvės namų gyvenančią mamą, kuriai atvežė maisto. Moteris aplink nerado, kur pastatyti mašinos.

"Pasistačiau automobilį tokioje vietoje, kur dalis jo liko po ženklu, draudžiančiu ten stovėti. Bet aš neturėjau pasirinkimo. Grįžusi iš mamos, radau už mašinos valytuvo užkištą baudos lapelį, kuriame parašyta, kad turiu sumokėti 30 eurų baudą", – kalbėjo Darija.

Moteris tikino, jog neturėjo kitų alternatyvų, juolab kad kiemai remontuojami, taigi mašinų stovėjimo vietų dar labiau sumažėjo.

Siūlo ženklą uždengti

Klaipėdietės įsitikinimu, atsižvelgiant į situaciją, miesto valdžia ženklą, draudžiantį stovėti toje vietoje, galėtų bent laikinai panaikinti.

"Šiuose namuose gyvena daug senyvo amžiaus žmonių, pas juos atvažiuoja artimieji, atveža būtiniausių prekių, o sustoti nėra kur. Tai dabar kiekvienas apsilankymas pas mamą man kainuos nuo 30 iki 60 eurų, nes neturiu kitos išeities, kaip tik statyti automobilį draudžiamoje vietoje?" – klausė klaipėdietė.

Esą galima būtų laikinai, kol tvarkomi kiemai, uždengti ženklą ir leisti ten statyti mašinas.

Tai, pasak klaipėdietės, būtų logiškas ir europietiškas sprendimas, atsižvelgiant į gyventojų poreikius šiuo metu.

Miestas ieškos sprendimo?

Klaipėdos savivaldybės Administracinės veiklos poskyrio vadovas Marius Poimanskis tikino, kad specialistai niekada neišsiruošia tikrinti ne vietoje stovinčių automobilių be gyventojų pranešimų.

"Mes į kiemus važiuojame tik tada, kai gauname skundų. Jeigu yra draudžiamasis ženklas, statyti automobilio negalima. Manyčiau, kad tas ženklas ten tikrai ne tam, kad gražiai atrodytų, jis atlieka funkciją. Jeigu gyventojai negali privažiuoti prie savo ar savo artimųjų namų, jei nėra kur statyti automobilių, tegul kreipiasi į savivaldybę, Transporto skyrių, ieškosime sprendimo", – patarė M.Poimanskis.

Klaipėdiečių įsitikinimu, miesto valdininkai šiuo atveju elgiasi negarbingai, esą tokie atvejai tik įrodo, kad valdininkai bet kokia kaina siekia nubausti kuo daugiau žmonių ir surinkti kuo daugiau baudų.

M.Poimanskis pripažino, kad išties kasmet yra pateikiama planuojamų surinkti baudų suma.

Šiais metais numatyta surinkti 400 tūkst. eurų. Iki gegužės mėnesio jau surinkta 242 tūkst. eurų.

Tačiau pabrėžiama, kad reikia laikytis Kelių eismo taisyklių, ir baudų mokėti nereikės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Išvada

Išvada portretas
Skundikus būtina mušti.

Anonimas

Anonimas portretas
Eina n* tie kurie skundžiasi. Patys turi po 10 mašinų tėvai seneliai dar po 5 nevairuoju o tik vietą užima . Ir dar drįsta skųstis... būtų mano valia tai ne bauda duočiau o automobilį sunaikinimui iškart atiduočiau

Joris

Joris portretas
Tegul vieštvarkiai parodo pavyzdį ,pavaikšto pėstute.Patys savo geldą numeta ir štampuoja baudas.
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių