Quantcast

Barzdą klaipėdietis paaukojo aukcione

Uždraudus kariškiams nešioti barzdas, klaipėdietis savanoris Aurimas Mockus nusprendė viešai atsisveikinti su savo įvaizdžio dalimi. Visuomenininkas barzdą nusiskuto surengdamas aukcioną, o gautas lėšas paaukojo Vytauto Kernagio fondui.

Ne vienus metus augintą barzdą A.Mockus nusprendė skustis prieš Vasario 16-ąją, taip pabrėždamas, kad tarnyba Krašto apsaugos savanorių pajėgose jam yra labai svarbi.

"Nors buvo visokių minčių, galvojau net bylinėtis su kariuomenės vadovybe. Tokie sprendimai niekur neveda. Aš barzdą auginau 3,5 metų. O savanoriu tarnauju jau septintus metus. Po sprendimo, kad barzda neatitinka kario išvaizdos standarto, pagalvojau, kad negražiai kariuomenės vadovybė atsidėkoja už septynerių metų savanorystę", – pasakojo A.Mockus.

Paklaustas, tad dėl taikos, ar dėl karo jis skusis barzdą, A.Mockus atsakė, kad dėl tėvynės.

Pasikonsultavau su advokatais, jie patikino, kad bylinėjimasis dėl barzdos veikiausiai truktų labai ilgai.

"Pasikonsultavau su advokatais, jie patikino, kad bylinėjimasis dėl barzdos veikiausiai truktų labai ilgai. Antra vertus, sukeltas ažiotažas pakenktų kariuomenės įvaizdžiui. Nors jaučiuosi kaip apspjautas", – pripažino klaipėdietis.

A.Mockus tikino, kad jo be barzdos jau nelabai kas pamena, o atsisveikinimas su ja nebuvo malonus dalykas.

"Aš ją pradėjau auginti 2017 m. piligriminės kelionės metu. Vėliau mano barzda "matė" ne vieną kelionę – ekspedicijoje nuo "Baltijos iki Bengalijos" ji net man gelbėjo keliaujant per arabų kraštus, kur barzdą nešiojantys vyrai sulaukia pagarbos ženklų", – pasakojo A.Mockus.

Barzdotas klaipėdietis lankėsi Šiaurės Korėjoje, pernai keliavo į Kalnų Karabachą.

"Barzda – mano, kaip keliautojo ar baikerio, įvaizdžio dalis. Tačiau tam, kad per metus galėčiau 20 ar 30 dienų savanoriauti krašto gynyboje, privalau ją nusiskusti. Absurdas. Aš jaučiu pareigą mokėti ginti savo šalį. Bet mano teisė rinktis, kaip gyventi. Pagal tvarką, auginti galima tik vieno centimetro barzdą, jei kankina dermatitas. Kitais atvejais privalu nusiskusti, nors iki paskutinės minutės galvojau, kad savanoriams bus taikoma išimtis. Bet aš viliuosi, kad ateityje bus pagarbiau elgiamasi su kariu savanoriu", – vylėsi klaipėdietis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ogho

Ogho portretas
Kiek čia žmonių pavydinčių Mockui. O kas jums trukdo būti tokiems pat kaip jis? Manau, kad niekas apart jūsų pačių pavydo ;)

Jo

Jo portretas
Demesio trukumas tam grybui

O varge, vetrybė

O varge, vetrybė portretas
Nei gražu, nei higieniška, nei moterims tos barzdos malonu. Bet Mockui juk aukščiau visų?
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių