Quantcast

Bangų gatvėje panaikins sanitarinę zoną: kas įsikurs vietoj alaus daryklos?

Iš uostamiesčio centro iškėlus „Švyturio“ alaus daryklos įrenginius, ruošiamasi statinių rekonstrukcijai. Bangų g. 2 turėtų įsikurti biurai, tačiau tolesniems darbams trukdo iki šiol galiojanti sanitarinė zona. Projektuotojai, savivaldybės ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovai šią savaitę aptarė projekto eigą.

„Dabar ten numatyta sanitarinė apsaugos zona alaus gamyklai. Kadangi įrenginių seniai nebėra, viskas išmontuota, gamyba tikrai nebenumatoma, apsaugos zona nėra reikalinga. Tačiau ji tebėra įregistruota. Kalbėjome, ar galima ir kaip galima kuo greičiau ją išregistruoti. Kad būtų įmanoma toliau projektuoti be papildomų reikalavimų“, – paaiškino Klaipėdos vicemeras Arūnas Barbšys.

Dar pernai vasarą pristatytame projektiniame pasiūlyme numatytas kapitalinis Bangų g. 2 esančių gamybos ir produkcijos pakavimo pastatų remontas. Taip pat žadama pertvarkyti kiemo aikštelę.

Projektas apima ir dalį pastatų Kūlių Vartų g. 7 numeriu pažymėtame sklype. Čia stovintis kontrolės pastatas ir tvora pagal projektą griaunami, siekiant atverti tvarkomą teritoriją visuomenei.

Gamybos pramonės pastato paskirtis keičiama į sandėliavimo su administracinėmis prekybos, paslaugų, gyvenamosiomis, sporto, maitinimo patalpomis.

„Vietoj buvusių gamybinių cechų ir garažų planuojamas kompleksas, kuriame įsikurtų biurai, administraciniai pastatai. Būtų pritrauktos aukštųjų, informacinių technologijų kompanijos“, – paaiškino A.Barbšys.

Savivaldybė pritaria pokyčiams ir projektą yra įtraukusi į miestui svarbių sąrašą.

„Mes norime, kad kuo greičiau įvyktų teritorijos konversija. Pagerės padėtis aplink. Atsirastų traukos centras, kuriame įsikurtų kompanijos, kuriančios vertę ne tik miestui, bet visai šaliai“, – teigė mero pavaduotojas.

Kaip teigiama projektiniame pasiūlyme, plečiantis miestui tvarkoma teritorija tapo jungiančia dalimi tarp senamiesčio ir gyvenamųjų rajonų. Į tai atsižvelgta projektuojant.

Projekto vystytojai planavo, kad naujas centras pradėtų veikti jau kitų metų rudenį. Tačiau neatmetama, kad procesas gali užtrukti ilgiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

..o koks buvo

..o koks buvo  portretas
,,Švyturio" alus buteliuose ar ,,Porteris"..Skaaaaanuuuuus, ir daug gert nereikėdavo ir paskui sirgt kap šuniui muilo prisirijus..

To 4

To 4 portretas
Kai Klp vyrdavo alu niekam to Hineken nereikejo.

Pagurkt-mugurkt

Pagurkt-mugurkt portretas
Vietoj alaus daryklos reikia statyti spirito varyklą.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių