Quantcast

Baltijos prospekto estakados statyba – aplenkiant grafikus

Klaipėdos savivaldybės administracijos vadovai, aptarinėję Baltijos prospekto ir Šilutės plento žiedinės sankryžos rekonstrukciją, džiaugėsi, kad darbai vyksta aplenkiant grafikus.

Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis įžvelgė, kad rangovai ir lenkia numatytas „tarpines datas“, tačiau ateityje laukia problemų.

„Viena vertus, gerai, kad aplenkiami grafikai, nes bus laiko pasiruošti kitiems darbams. Iškilo nenumatytų sunkumų dėl grunto. Paaiškėjo, kad jis nėra toks stabilus, kaip tikėtasi. Teks spręsti šį klausimą, statytojams reikės atsivežti papildomo grunto“, – paaiškino administracijos direktorius.

Kol kas statybų rangovai viliasi, kad iki metų pabaigos jiems pavyks išlaikyti užsibrėžtus darbų tempus. Iki metų pabaigos turi būti įgyvendinta darbų už 12 mln. eurų, be PVM.

„Kalbant apie nepatogumus vairuotojams, reikia priminti, kad įvaža į Vilniaus plentą ties prekybos centru „Banginis“ turėtų būti baigta per dvi savaites. Ten rekonstruojamos dvi eismo juostos. Per dvi savaites planuojama baigti darbus ir dalyje Baltijos prospekto. Šiuo metu uždaryta viena prospekto dalis“, – paaiškino G.Neniškis.

Baigus artimiausią darbų etapą, panašu, eismo trikdžių į ir iš Vilniaus plento jau nebebus.

„Įvažos į žiedinę sankryžą dalis nuo Vilniaus plento sutvarkyta jau anksčiau. Dabar tik prasidės sienelių kalimas. Didesnių eismo ribojimų jau neturėtų būti. Tačiau trikdžių bus Šilutės plente, kitapus minėto prekybos centro. Rangovai persikels dirbti į šį plento ruožą. Kliūčių bus važiuojantiesiems į pietinę miesto dalį. Bet tie klausimai taip pat turės išsispręsti per dvi savaites“, – patikino G.Neniškis.

Įgyvendinus rekonstrukcijos projektą Vilniaus plentą ir Baltijos prospektą rytų–vakarų kryptimi sujungs virš žiedinės sankryžos iškilusi estakada, o pati sankryža bus modernizuota.

Visa projekto vertė siekia 30,5 mln. eurų.

Darbus planuojama baigti 2023 m. pirmoje pusėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>Baltijos alaus

>Baltijos alaus portretas
Dadedu: buvusio žymaus ir kokybiško Baltijos alaus.

Baltijos alaus

Baltijos alaus portretas
estakados statyba

ttt

ttt portretas
Pagal statybinės technikos prastovėjimą be darbo, daugiau atsiliekama nei pažengta į priekį. O dėl grunto, tai tikras išsidirbinėjimas, prieš statybas buvo atliekami grunto tyrimai. Čia jau prasideda tarpinis pasipinigavimas.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių