Quantcast

Baltijos jūroje maudytis saugu

Baltijos jūroje besimaudantys poilsiautojai turėtų jaustis saugūs. Prieš kurį laiką viešai nuskambėję nuogąstavimai, kad vandenyje gali veistis uždegimus sukelianti bakterija, nepasitvirtino.

Biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki informavo, kad, atlikus maudyklų vandens kokybės tyrimą, Vibrio vulnificus bakterijos vandenyje rasta nebuvo.

Tyrimo metu vanduo patikrintas Smiltynės, Pirmosios ir Antrosios Melnragių, vadinamajame neįgaliųjų ir Girulių paplūdimiuose.

"Tyrimus užsakėme specialiai, kad būtų ištirtas vanduo būtent dėl Vibrio vulnificus bakterijos. Vandens mėginiai buvo paimti liepos 29 d. Visi atsakymai geri, bakterijos nerasta, paplūdimiuose maudytis galima", – komentavo A.Siakki.

Visi atsakymai geri, bakterijos nerasta, paplūdimiuose maudytis galima.

Pasak Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro specialistų, Vibrio genties bakterijos gyvena šiltoje žemo druskingumo jūrinėje aplinkoje.

Šias sąlygas vasaros mėnesiais galima aptikti upių žiotyse, kuriose susilieja gėlas upės ir sūrus jūros vanduo, ir vidutinio druskingumo uždaruose vandens telkiniuose.

Užsikrėtimo rizika yra Baltijos regione karštais vasaros mėnesiais, kai jūros vandens temperatūra yra apie 20 laipsnių šilumos.

Dažniausiai užsikrėtusiajam pasireiškia gastroenterito simptomai – viduriavimas, pilvo skausmai, pykinimas, vėmimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuo

nuo portretas
runkelyniu myzalu pastipo visos bakterjos myzkit toliau sutaupysim ant tuliku pastatysim 1A tulika uzsienieciams tai bus darbo propogandai......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių