Quantcast

Baltarusiškų krovinių srautas Klaipėdos uoste nesustojo

Padidėjusi politinė įtampa tarp Lietuvos ir Baltarusijos kol kas neturėjo lemiamos įtakos prekių ir krovinių judėjimui tarp valstybių, taip pat  ir iš šios šalies gabenamos produkcijos kiekiams Klaipėdos jūrų uoste. Tačiau dėl esamos situacijos pasienyje sunkvežimių vairuotojams tenka laukti ilgiau.

Lietuvos–Baltarusijos pasienyje yra keturi kontrolės postai. Viename jų – Lavoriškių poste vakar ryte (9 val.) buvo susidariusi 70 sunkvežimių eilė, prognozuojamas ties valstybine siena laukti laikas siekė apie 14 valandų.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos duomenimis, tuo pat metu Medininkų poste laukė 49, Raigardo poste – 20, o Šalčininkų – devyni sunkvežimiai.

Pastarosiomis dienomis krovininio transporto judėjimas iš Baltarusijos beveik 10 kartų viršija iš Lietuvos į Baltarusiją išvažiuojančių automobilių skaičių.

Tai liudija, kad dėl neslūgstančios politinės įtampos kol kas prekių ir krovinių judėjimas iš Baltarusijos nemažėja.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus Algio Latako teigimu, bendri krovos mastai (taip pat ir iš Baltarusijos atkeliaujančios produkcijos) kol kas išlieka stabilūs ir Klaipėdos jūrų uoste.

Esą vieni kroviniai keičia kitus, juolab Baltarusija per Klaipėdos uostą gabena ne tik naftos produktus ir trąšas.

Sugriežtinus sankcijas, didesnis poveikis būtų tam tikroms atskiroms uosto įmonėms, kurios daugiau susikoncentravusios į Baltarusijos krovinius.

Pasak A.Latako, šiemet dalis naftos produktų buvo nukreipti ne per Klaipėdą, tačiau kitų baltarusiškų krovinių srautas augo.

Tad kol kas bendras baltarusiškų krovinių skaičius išlieka panašus kaip pernai – apie 30 proc. visos krovos.

Bendra šių metų sausio–balandžio mėn. Klaipėdos uosto krovinių apyvarta siekia 14,98 mln. t krovinių (2,2 proc. daugiau nei pernai).

Pernai Klaipėdos uoste baltarusiškų krovinių perkrauta 15,6 mln. t (apie 32 proc. visos krovos), o bendra uosto krovinių apyvarta buvo 47,8 mln. t.

2019 m. buvo krauta 14,1 mln. t (30,5 proc.) baltarusiškų krovinių, o iš viso Klaipėdos uoste buvo perkrauta 46,3 mln. t.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ilgis

Ilgis portretas
"Baltarusiškų krovinių srautas Klaipėdos uoste nesustojo" NEILGAM...

O

O portretas
Vakar kitas straipsnis buvo, tai kam tikėti? Dvigubi standartai?

to klp

to klp portretas
siaurai mastot
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių