Quantcast

Balandžio 1-oji: auksinių citatų karaliai

Balandžio 1-ąją – ne tik Melagių, bet ir Pokštų dieną dienraštis "Klaipėda" išrinko garsiausius auksaburnius. Tai yra tuos, kurie laikraščio pirmajame puslapyje pastaraisiais metais žibėjo citatų skiltyje. Paaiškėjo, jog nepralenkiamas kalbos perlų lyderis čia yra uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

Pareigūnų įvaizdžio dalis

Meras juokauja dažnai, tad klaipėdiečiai prie to jau pripratę.

Tačiau ypač žavu būna klausytis pareigūnų, kurie rimtu veidu žeria tokius perlus, kurie vėliau papildo anekdotų apie policininkus kolekciją. Štai keli pavyzdžiai.

"Pareigūnai parodė pernelyg daug žmoniškumo", – Kretingos rajono policijos viršininkas Arūnas Pužauskas komentavo incidentą, kai iš komisariato nevaržomas išėjo už smurtą sulaikytas vyras.

"Kartais merginos su nagais dirba geriau negu be nagų", – Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Alfonsas Motuzas teigia, jog apie moteris policijoje neretai susidaromas klaidingas įspūdis.

"Korupcija turi tapti nepelninga", – STT Klaipėdos valdybos Korupcijos prevencijos poskyrio vadovas Leonas Barišauskas mano, kad yra įvairių būdų kovoti su kyšiais.

"Laivavedžiams nepastatysi kelio ženklo "Atsargiai, žvėrys!", – Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Operacinio vadovavimo skyriaus viršininkas Tomas Endriulaitis paaiškino, kodėl iš marių buvo traukiamas briedis.

Keliai, mašinos, žmonės

Per pastaruosius metus į pirmojo dienraščio puslapio citatų skiltį pateko itin daug šmaikščių pastebėjimų, susijusių su eismu.

"Nėra taip, kad prikabinome ramunių ant maršrutinių taksi ir jie važiuoja", – Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Michailovas pripažino, kad suvienodinti lengvųjų ir maršrutinių taksi išvaizdą – ne taip ir lengva.

"Išžudė visus gana greitai", – įmonės "Gatvių apšvietimas" generalinis direktorius Dangeras Aleksandrovas tvirtino, kad prie pėsčiųjų perėjų neliko mokinukų muliažų, kurie buvo pastatyti prieš pusantrų metų.

"Kartais šaligatvis prie veido artėja ne todėl, kad yra kreivas", – departamento vadovas Liudvikas Dūda paaiškino, kad ne visada suklumpama dėl nelygios kelio dangos, būna ir kitų priežasčių.

Dar viena, bemaž lakoniškiausia iš visų buvo L.Dūdos citata: "Besarmačiai." Šitaip jis pasipiktino, išgirdęs apie panaikintą perėją ir ten pat likusius nepašalintus kalnelius.

"Kiekvienam čiužinio nepatiesi", – vėlgi pastebėjo Miesto ūkio departamento vadovas, apgailestaudamas, kad apšvietimo stulpas Tauralaukyje prišaukia nelaimes.

O štai Egidijų Staškevičių, važiavusį dviračiu iš Londono į Klaipėdą, pašiurpino Lenkijos keliai. Tad jo pastebėjimas: "Galima pamesti protezus" turėjo paguosti L.Dūdą, kad mūsų gatvėse situacija ne tokia jau ir prasta. Ir dar.

"Be "Ramybės" stotelės važiuosime neramiai", – viešosios įstaigos "Keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis į kai kuriuos viešojo transporto pokyčius žvelgia su šypsena.

Gamta – visų namai

Subtilų humoro jausmą puoselėja gamtininkai, tad jų citatos taip pat ne kartą puošė mūsų dienraščio pirmą puslapį.

"Paukščiai apie pavasarį nenusimano", – Ventės rago ornitologijos stoties vedėjas Vytautas Jusys tikino esą nieko nuostabaus, kad sparnuočiai grįžta dar vasarį.

"Gandrai išskrido, lauksime pavasario", – išlydėjęs paukščius V.Jusys įsitikinęs, kad šaltasis metų laikas neprailgs. Šią frazę ornitologas ištarė pernai rugpjūčio 25-ąją.

"Ne visiems karosams laimė – dumble žvejoti", – Pajūrio regioninio parko ekologas Erlandas Paplauskis apibūdino vienišą karosą, pakliuvusį į žvejų tinklus.

"Visi yra pripumpuoti nacistinės propagandos", – E.Paplauskis labai netradiciškai pakomentavo, kodėl žmonės nemėgsta kormoranų.

"Jeigu nori, gali ir snaigių prisikabinti", – ekologas paaiškino, jog, siekiant išgelbėti į langus įsirėžiančius paukščius, svarbu, kad lipdukas ant stiklo būtų kuo geriau matomas.

"Paukščiai – ne humanistai", – Lietuvos jūrų muziejaus biologas Saulius Karalius apibūdino metodus, kuriais paukščiai moko skristi jauniklius.

Kaip gamtos žinovas, apibūdindamas 2015–2016 m. šaltąjį sezoną, čia sužibėjo ir L.Dūda: "Tai buvo laikotarpis su žiemos elementais."

Kasdienybės "Šluota"

Ne mažiau humoro būta ir miestiečių buityje. Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Antanas Bauža, kalbėdamas apie tai, kad kruopos ar vaisiai kenkėjais gali būti užkrėsti gamybos metu, laikant sandėliukuose, prekybos salėje ar gyventojo namuose, konstatavo: "Iš šventosios dvasios kandys tikrai neatsirado."

"Jei rytas prasidėjo alumi, vakare bus degtinė", – Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys prognozavo, kaip baigsis ant pievelės prisėdusių ir alų gurkšnojančių vyrų diena.

"Vieni nepatenkinti, kad giesmininkai priteršia, kiti – čiulbėjimu", – tikino tas pats V.Valys, pabrėždamas, jog ne visus uostamiesčio gyventojus džiugina sparnuočių kaimynystė.

"Būna, kad loja mažas šuniukas, būna, kad didelis", – vėl V.Valys komentavo, kokių situacijų pasitaiko patikrinimų metu.

O štai uostamiesčio politikas Vidmantas Plečkaitis, tikindamas, jog keturkojus leistų vedžioti visur, jei tik šeimininkai susirinktų augintinių paliktas "dovanėles", prasitarė: "Šuo – irgi žmogus. Jam irgi norisi pasivaikščioti."

"Galėjome laivelį nurauti ir praėjusią savaitę, bet nenorėjome jo palikti tuščio savaitgaliui", – įmonės "Klaipėdos želdiniai" direktorius Gediminas Valašinas pranešė, kad kompozicija "Laivelis" pasipuoš rudeninėmis gėlėmis.

Rinkimų kampanijos dyvai

Daug kalbos perlų suspindo ir per rinkimų kampaniją į Seimą ir iškart po jos.

Štai Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) atstovas Rokas Stabingis, pabrėžęs, jog teistų kandidatų, siekiančių Seimo nario mandato, nedaug, tarė: "Žmogžudžiai ir prievartautojai į Seimą nesiveržia."

"G.Vaičekauskas į televizijos eterį galėtų patekti tik tada, jei pats sukeltų avariją", – VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas apibūdino rekomendaciją netransliuoti "Balticum TV "laidos, nes tai būtų politinė reklama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aklas Tas

Aklas Tas portretas
kuris nemato kas vyksta aplinkui,bet zino is kitu kalbu.

AčiūVisoGero

AčiūVisoGero portretas
Neįdomu skaityt, galėjo įdomesnių parinkt
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

  • Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas
    Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas

    Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgaliais, o nuo trečiadienio iki sekmadienio. ...

  • Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda
    Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda

    Skulptūrų parkas, pritraukiantis vis daugiau lankytojų, sulaukia ir pastabų. Antai kažkas teigė pastebėjęs, esą parke gerokai sumažėję inkilų, o kai kurie likę – aplūžę ir nebetinkami sparnuočiams gyventi. ...

    2
  • Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma
    Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma

    Susisiekimo ministerija šiemet Klaipėdos miesto gatvių, kiemų ir juose esančių automobilių stovėjimo aikštelių bei dviračių ir pėsčiųjų takų atnaujinimui ir remontui skyrė milijonus eurų. Trečdalis šios sumos numatyta dau...

    3
  • Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos
    Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos

    Praėjus daugiau nei pusmečiui nuo tada, kai Turto bankas paskelbė parduosiantys buvusio kino teatro „Jūratė ir Kastytis“ pastatus, esančius Taikos prospekte, bei du namus Herkaus Manto gatvėje, Klaipėdoje, lig šiol dar neparengti j...

  • Melnragėje pasigesta informacinio stendo
    Melnragėje pasigesta informacinio stendo

    Ties įėjimu į pagrindinį Melnragės paplūdimį, Odesos promenados prieigose, pasigesta informacinio stendo, kuris buvo įrengtas vos prieš pusketvirtų metų. Paaiškėjo, jog lenta buvo nuimta atnaujinimui. ...

    3
  • „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos
    „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos

    Savaitės pradžioje daugybė vairuotojų negalėjo prisijungti prie „Regitros“ vairuotojų portalo. Vėliau pasirodė pranešimas, kuriuo patvirtinta žinia apie sutrikimą ir atsiprašymas už nepatogumus. ...

  • Įsiutino įžūlumas: taromatą pavertė šiukšlynu
    Įsiutino įžūlumas: taromatą pavertė šiukšlynu

    Vienoje Klaipėdos rajone esančioje parduotuvėje veikiantis taromatas keisto piliečio pastangomis virto šiukšlynu. Net ir ne kartą viešai gėdintas gyventojas vis tiek velka šiukšles iš savo namų ir krauna į keli...

    6
  • Klemiškės autobusų stotelėje – išdaužtas stiklas: dar vienas paauglių vandalizmo atvejis?
    Klemiškės autobusų stotelėje – išdaužtas stiklas: dar vienas paauglių vandalizmo atvejis?

    Kažkas išdaužė Klemiškės autobusų stotelės paviljono stiklą. Manoma, kad tai – dar vienas paauglių vandalizmo atvejis. Kol kas bendruomenės nariai niekur dėl to nesikreipė, tačiau jaučiasi nesaugūs, kadangi panašūs įv...

    3
  • Klaipėdos centre elgetaujanti moteris baudžiama nebus?
    Klaipėdos centre elgetaujanti moteris baudžiama nebus?

    Herkaus Manto gatvėje dažnai pastebima elgetaujanti moteris, veikiausiai benamė. Klaipėdiečiai ją matė dar žiemą, tiesiog sėdinčią ant šalto grindinio prie vieno restorano, o šalia jos – dubenėlį, į kurį praeiviai įmesdavo ...

    13
  • Varžytuvės dėl darbo Klaipėdos rinkimų komisijose
    Varžytuvės dėl darbo Klaipėdos rinkimų komisijose

    Iki Lietuvos prezidento rinkimų pirmojo turo likus mėnesiui, pageidaujančiųjų dirbti rinkimų komisijose daugiau nei reikia. Nors Klaipėdoje rinkimų apylinkių komisijų komandos – per puspenkto šimto žmonių – jau suformuotos, kasdi...

    5
Daugiau straipsnių