Quantcast

A.Vaitkus į Uosto direkciją negrįš

Po Vilniaus apygardos teismo sprendimo, pagal kurį buvęs Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus iš pareigų atleistas teisėtai, Susisiekimo ministerija, regis, neskubės skelbti naujo konkurso direktoriaus pareigoms.

Teismo sprendimas nuvylė

Iš Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos (KVJUD) vadovo pareigų A.Vaitkus buvo atleistas kovo pabaigoje, tuomečiam susisiekimo ministrui Rokui Masiuliui suabejojus, ar uosto vadovas liktų nešališkas įmonių, parėmusių jį per savivaldos ir Klaipėdos mero rinkimus, atžvilgiu.

A.Vaitkaus skundą dėl atleidimo Vilniaus miesto apylinkės teismas birželį atmetė, tačiau jis sprendimą apskundė aukštesnės instancijos teismui.

A.Vaitkus prašė teismo pripažinti jo atleidimą neteisėtu, grąžinti į darbą, išmokėti kompensaciją už priverstinę pravaikštą nuo kovo 25 d. iki teismo sprendimo įsiteisėjimo dienos.

Tačiau ir pastarojo teismo sprendimas A.Vaitkui buvo nepalankus.

"Verta atkreipti dėmesį į labai svarbius faktorius, teismui Susisiekimo ministerija parašė, kad esu atleidžiamas be jokios kaltės. Antra, ankstesnio teismo sprendime buvo nurodoma, kad R.Masiulis negalėjo manęs atleisti dėl politinių motyvų, nes jis yra valdančiųjų "valstiečių" partijos ministras. Pirmąkart girdžiu. Kad teismas nagrinėtų politinės kompetencijos klausimus. Ir trečia, sprendime pripažįstama, kad nieko neteisėto nepadariau, bet galiu kažką blogo padaryti ateityje. Tad ministro sprendimas mane atleisti teisingas. Tai yra labai keista", – dienraščiui kalbėjo A.Vaitkus.

Be to, Vyriausioji tarnybinės etikos komisija birželį paskelbė, kad A.Vaitkus pažeidė įstatymą, nedeklaravęs interesų.

Be to, Vyriausioji tarnybinės etikos komisija birželį paskelbė, kad A.Vaitkus pažeidė įstatymą, nedeklaravęs interesų.

A.Vaitkaus kandidatūrą į uostamiesčio merus kėlė valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Mero rinkimus jis pralaimėjo, bet buvo išrinktas į Klaipėdos miesto tarybą.

Įžvelgia grėsmių valstybei

Paklaustas, ką ketina daryti toliau, A.Vaitkus suabejojo, ar grįš į valstybės tarnybą. Esą aplinkybės rodo, kad veikiausiai ne.

"Nes tai, kas šiandien vyksta mūsų valstybėje, yra sunkiai protu suvokiami dalykai. Šiame teisme buvo sprendžiamas ne tik mano asmeninis klausimas. Juk pagal tas aplinkybes, kas yra dėstoma teismo sprendimuose, susiformuoja ir teisminė praktika. Taigi kuris ekspertas, savo srities specialistas eis dirbti į strateginę valstybės įmonę, jei jis žinos, kad gali būti atleistas bet kurią sekundę už nieką, be kaltės, taip, kaip rašo Susisiekimo ministerija? Manau, kad tai milžiniška grėsmė apskritai visam valstybės sektoriui ir to sektoriaus kompetencijoms", – įsitikinęs A.Vaitkus.

Anot A.Vaitkaus, valstybinio sektoriaus kompetencijos pastaruoju metu stipriai smunka.

"Matau, kad tas "skaidrumas" privedė prie savų žmonių skyrimo į tam tikrus postus. Kaip skaidriai gali laimėti konkursą tik draugai, artimieji arba draugų draugai? Tokie faktai yra Susisiekimo ministerijos srityje, kur kai kurie vadovai iš viso yra paskirti be konkurso", – dienraščiui teigė A.Vaitkus.

Konkurso skelbti neskubės

Kas ir kada turėtų užimti A.Vaitkaus vietą, neaišku, mat šios valstybės įmonės laukia permainos.

Kas ir kada turėtų užimti A.Vaitkaus vietą, neaišku, mat šios valstybės įmonės laukia permainos.

Nors prieš kelias savaites susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius teigė, kad KVJUD direktoriaus konkursas bus paskelbtas "arba greitu metu, arba nebus skelbiamas iš viso".

Tąkart J.Narkevičius aiškino, kad viskas priklausys nuo teismo sprendimo dėl A.Vaitkaus atleidimo, ir konkursas nebus skelbiamas, jei teismas grąžintų jį į darbą.

Paaiškėjus, kad teismo sprendimas buvo nepalankus A.Vaitkui ir jis į Uosto direkciją nebegrįš, naujo vadovo konkurso ministerija skelbti vis dėlto neskubės.

Esą planuojama KVJUD pertvarka į akcinę bendrovę. Tiesa, tai dar turės patvirtinti Seimas.

Pasak J.Narkevičiaus, naujo KVJUD vadovo paieškas būtų tikslinga atnaujinti, kai valstybės įmonė jau bus pertvarkyta į akcinę bendrovę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipedietis

klaipedietis portretas
dashuja norejo -taip ir turejo baigtis

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Vaitkus bičiulius gal proteguos, gal neproteguos - kas ten žino, bet dėl viso pikto reikia vyti lauk, taip sakant, profilaktiškai. Kaip tame anekdote, kur žydas nuplakė savo vaiką, paskui išsiuntė jį parnešti vandens su ąsočiu. Už ką mušei vaiką, paklausė žydo. O tai kada mušti, atsakė žydas, kai sudaužys ąsotį, jau bus vėlu... Mūsų teismai tokią profilaktiką jau pripažįsta teisėta, belieka tik baudžiamąjį kodeksą papildyti. Galėsim visus vagis ir kyšininkus sodinti iš anksto, dar nespėjus nusikalsti. Super!.

nuomonė

nuomonė portretas
Kažkas negerai su tais teismo sprendimais, jeigu išmestas iš darbo žmogus - už galimai galimą įvykdyti ateityje pažeidimą, negali rasti teisybės savo valstybės teisėsaugoje. Ir kokią "teisybę" šiuo atveju apgynė teismas ? Iš mūsų mokesčių mokėtojų išlaikomi teismai žmogaus neapgina, tuomet kam jie tarnauja ? Korupcija, korupcija, korupcija - štai atsakymas į logiškus klausimus. Liko Strasbūro teismas. Metas papurtyti tą gyvačių kamuolį. Negali tamsa užvaldyti valstybės, kitaip visiems mums - amen.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių