Quantcast

Automobilius „numeta“ autobusų stotelėse

Dėl laisvos vietos kiemuose kovojantys pietinės miesto dalies gyventojai stebina įžūlumu. Pastaruoju metu vairuotojai transporto priemones palieka autobusų sustojimo vietose.

"Beprotybės viršūnė"

Klaipėdiečių saviveikla atima žadą. Įpykę Debreceno gatvės gyventojai ėmė fotografuoti, kaip priešais jų langus statomi automobiliai.

Dienos metu ir vakare darytose nuotraukose akivaizdžiai matyti, jog automobiliai numetami, kur pakliuvo, šiurkščiai pažeidžiant Kelių eismo taisykles.

"Gudragalviai įžūliai stato automobilius maršrutinių autobusų stotelėse. Vargu ar tai normalu. Juk turi egzistuoti kažkokios taisyklės. Jeigu imsime jų nepaisyti, prasidės didelė sumaištis", – svarstė neapsikentusi miestietė.

Pašnekovės žodžiais tariant, ši beprotybės viršūnė pietinėje miesto dalyje jau tampa norma.

Neturi kitos išeities?

Tuo metu kiti gyventojai teisti pažeidėjų neskubėjo. Priešingai. Kaip patys argumentavo, nieko keisto nusižengti taisyklėms, jei kaskart grįžus namo nėra kur palikti mašinos.

Esą dėl didelių spūsčių kiemuose žmonės kasdien patiria daugybę nemalonumų ir klausė, ką daryti tiems, kurie turi ne vieną, o daugiau transporto priemonių?

"Nieko čia nuostabaus. Tiek daug metų praėjo, o automobilių statymo situacija mieste nė kiek nepasikeitė. Dauguma sugeba tik skųsti ir kviesti pareigūnus, o susivienyti ir kreiptis į atsakingus asmenis dėl tam tikrų kelio ženklų pastatymo ar kiemų plėtros nesiryžta. Tokių entuziastų atsiranda tik vienetai", – samprotavo klaipėdietė.

Moters teigimu, padėtis nesikeis tol, kol bus sudarytos palankios sąlygos gyventojams daugiabučių kiemuose palikti savo automobilius.

Vietos trūkumas – ne motyvas

Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys aiškino, kad autobusų stotelės užbarikaduojamos ne tik Debreceno, bet ir Vingio gatvėje.

"Vingio g. 14 esame nubaudę ne vieną vairuotoją, savo automobilį palikusį autobusų sustojimo vietoje. Pagal Kelių eismo taisykles tai yra draudžiama, nes trukdo įlaipinti ir išlaipinti keleivius. Ir vietos trūkumas kiemuose – ne motyvas. Žmonės mums patys praneša apie pažeidimus, kasdien sulaukiame labai daug skundų dėl automobilių statymo ant vejos", – tikino V.Valys.

Didėjo baudos

Nuo šių metų keliais eurais didėjo sankcijos už Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Dabar nedrausmingi vairuotojai dėl minėtų nusižengimų turėtų susimokėti nuo 30 iki 90 eurų. Pirmą kartą atseikėjama pusė minimalios baudos, tai yra 15 eurų.

Ankšti, dar sovietmečiu projektuoti ir automobiliais užgrūsti kiemai – sena problema. Ypač – pietinėje miesto dalyje.

Bandydama ją spręsti, Klaipėdos miesto savivaldybė parengė uostamiesčio daugiabučių namų kiemų infrastruktūros gerinimo programą 2016–2021 m.

Pagal ją kiemuose bus įrengta apie 1,6 tūkst. vietų automobiliams. Dauguma į sąrašą, kuris skelbiamas savivaldybės interneto svetainėje, įtrauktų kiemų pasibaigus viešųjų pirkimų procedūroms bus tvarkomi jau kitąmet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu portretas
Ka gi cia snekinot? Nuotraukos mano,bet kazka kita snekinot....

Vardas*

Vardas* portretas
P.s. Dar firmos masinomis naudojasi , kad i darba vazineti , va ir turim. Tad salyginai per seimyna 2 masinos. Butu skaiciu sudekim ir turim skaiciu.

Vardas*

Vardas* portretas
Nes autokaina palyginus gama maza. Dabar kaip sovietu laikais , gyvena visa seimuna, tevai , vaikai ir senoliai. Tevai turi masina i darba (neretai atskiras) , vaikai turi masinas (taip pat buna ne viena) , o kartais ir senoliais. Va ir prasau. Bet ko jus tikites? Kuras salyginai pigo , bet autotransporto kainos kilo, beto susisiekimas labai nepatogus, o jie dar priekaistauja , kad ne pagrindas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių