Quantcast

Automobilių stovos leidimai: tolerancijos laikotarpis baigėsi

Visą pirmąjį šių metų mėnesį trukęs tolerancijos laikotarpis baigėsi. Nuo pirmadienio, vasario 7-osios, klaipėdiečiai, nespėję įsigyti automobilių stovos leidimų, jau bus baudžiami.

Sausį buvo dalijami priminimai dėl transporto stovėjimo teritorijose, kurios nuo šių metų sausio 1-osios tapo mokamos.

Nors įsigijusių leidimus skaičius gerokai išaugo, išliko dalis vairuotojų, nekreipiančių dėmesio į jokius įspėjimus.

Antroje sausio pusėje atkreipėme dėmesį, kad į kai kurias aikšteles žmonės atvyksta kaip į arčiausiai esančias prie jų darboviečių ir ilgam užima vietos gyventojų automobilių stovėjimo vietas.

Laikinasis viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinio transporto" direktorius Andrius Samuilovas teigė, kad atėjo laikas pokyčiams.

"Vasario 7-ąją jau pradėsime fiksuoti pažeidimus. Visą mėnesį stebėjome situaciją, kiek daugėjo automobilių, turinčių leidimus, reguliariai lankėmės stovos zonose. Antroje sausio pusėje atkreipėme dėmesį, kad į kai kurias aikšteles žmonės atvyksta kaip į arčiausiai esančias prie jų darboviečių ir ilgam užima vietos gyventojų automobilių stovėjimo vietas. Ten situacija pradėjo blogėti. Dalis vairuotojų niekaip nereagavo į įspėjimus. Padarėme išvadą, kad atėjo laikas eiti link tvarkos", – sakė A.Samuilovas.

Andrius Samuilovas: nusprendėme, kad atėjo laikas eiti link tvarkos.

Pasak pašnekovo, dėl kai kurių vairuotojų sulaukta nemažai skundų.

"Iš pradžių iš gyventojų sulaukėme keliasdešimt, tiek telefonu, tiek elektroniniu paštu. Žmonės prašė dažniau tikrinti konkrečius kiemus. Buvo kiemų, kuriuose situacija pasikeitė, užsipildė leidimais", – kalbėjo laikinasis direktorius.

Visos naujos teritorijos priklauso mėlynajai zonai, todėl neturintieji leidimų turės sumokėti pusantro euro už dieną.

Pats lengviausias būdas – sumokėti rinkliavą už visą dieną mėlynojoje zonoje iki tos dienos vidurnakčio.

"Pats lengviausias būdas – sumokėti rinkliavą už visą dieną mėlynojoje zonoje iki tos dienos vidurnakčio. Zonoje rinkliava – pusantro euro už dieną, bet tik mėlynojoje – visos naujos zonos yra mėlynosios. Jeigu nesumokės, tada perduosime Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui. Faktas, kad jau ta bauda, kad ir kokia ji būtų, bus gerokai didesnė nei rinkliavos mokestis", – paaiškino A.Samuilovas.

Nesumokėjus nurodytos sumos, bauda gali siekti iki 100 eurų.

Administracinių nusižengimų kodekso 418 straipsnyje nurodyta, kad už rinkliavos mokėjimo tvarkos pažeidimus numatyta bauda siekia nuo 20 iki 40 eurų, o šį administracinį nusižengimą padarius pakartotinai – nuo 40 iki 100 eurų.

Tačiau jei nusižengimas padaromas pirmą kartą, skiriama 10 eurų bauda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Įteisintas reketas, o ne "tvarkymas"

KL

KL portretas
Turi visuose parkomatuose padaryti galimybę atsiskaityti banko kortele. Popierinių eurų nepriima, grąžos neduoda, o monetų ne visada turi. Valstybė skatina atsisakyti grynų, o valdininkai verčia atsiskaityti grynais.

Samakatovas su neršiškiu gaus bylą

Samakatovas su neršiškiu gaus bylą portretas
Samakatovas su kiauru kanopu teatru KKT toliau terorizuos pensininkus miegamuosiuose rajonuose su savo skaitliukais parkingo, nieko laukt daug neliko 2024 visi parkingo skaitliukai eis prie savivaldybės kaip laužas, ateis nauja valdžia ir pamokys šituos reketininkus per teismus
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių