Quantcast

Auka atsisakė medikų pagalbos

Karštakošis Darbėnų gyventojas neišvengė žmogžudžio vardo ir buvo nuteistas kalėti, nors ir bandė gelbėti paties sumuštą sugėrovą.

Kelių vyrų girtuoklystė Darbėnuose baigėsi tragedija dviem iš jų.

Išgertuvių niekas nė neprisimintų, juolab kad tokių susibuvimų būta daugybės, jei 45 metų Romualdas Zaboras nebūtų pasigedęs savo mobiliojo ryšio telefono. Jis kažkodėl įtarė, jog telefoną iš jo pavogė šešeriais metais vyresnis Algimantas Butkus. Nors vyras neigė kaltę, R.Zaboras parvertė jį ant žemės ir žiauriai sumušė.

Teismo medicinos ekspertai įsitikinę, kad mušeika, ko gero, buvo primynęs auką keliais ir negailestingai jį daužė ne tik kumščiais, bet galbūt ir spardė, nes A.Butkui lūžo krūtinkaulis ir dešimt šonkaulių.

Po ano vakaro A.Butkus jautėsi vis blogiau ir blogiau, tačiau į medikus nesikreipė. Vieną dieną pamatęs, kad draugas jaučiasi visai prastai, R.Zaboras pats paskambino medikams. Šie pažino jį iš balso, nes psichikos sutrikimų turintis vyras dažnai žalodavo pats save ir mėgdavo be reikalo skambinėti į greitąją. Medikai paprašė duoti ragelį ligoniui. Šis paaiškino, kad jam nieko blogo neatsitikę, ir pagalbos atsisakė. Net po poros savaičių, kai šonkaulių perdurti plaučiai supūliavo ir A.Butkus pradėjo dusti, jis nesileido gelbėjamas.

Nepaisant to, kaltė dėl A.Butkaus mirties teko R.Zaborui. Kadangi vyras nuoširdžiai gailėjosi ir bandė padėti draugui, jam skirta švelnesnė nei jis galėjo tikėtis bausmė. Už grotų vyrui teks praleisti aštuonerius metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių