Quantcast

Audito ataskaita: dalis Klaipėdos miesto gatvių – neregistruotos

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir audito tarnyba konstatavo, kad mieste į apskaitą iki šiol nėra įtraukta apie pusę tūkstančio vietinės reikšmės kelių. Jie neužregistruoti, nes neatlikta jų techninė inventorizacija ir teisinė registracija.

Atlikus auditą paaiškėjo, kad 2019 m. gruodžio 31 d. savivaldybės administracijos infrastruktūros statinių įsigijimo savikainos sąskaitoje į apskaitą iš viso įtraukta 907 kelių ir gatvių, kurių likutinė vertė – beveik 95 mln. eurų.

Tačiau apie 35 proc., arba 480 kelių, nurodytų Vietinės reikšmės kelių sąraše, apskaitoje vis dar neužregistruoti, nes neatlikta jų techninė inventorizacija ir teisinė registracija, dėl to auditoriams esą nebuvo galimybės įsitikinti, kad konsoliduotoje finansinės būklės ataskaitoje visų jų finansavimo šaltiniai (tiek iš miesto biudžeto, tiek iš ES fondų ir kitų) yra tikri ir teisingi.

"Savivaldybės administracija neužtikrino racionalaus ir efektyvaus turto valdymo principų ir jo naudojimo kontrolės, nes, kaip ir ankstesniais metais, nustatėme, kad savivaldybės administracijoje atskirais atvejais turto inventorizacija buvo atlikta formaliai. Inventorizacijos komisijos nesivadovavo Inventorizacijos taisyklių reikalavimais, nes neįvertino visų Vietinės reikšmės kelių sąraše pateiktų duomenų (į apskaitą neįtraukta 480 sąraše patvirtintų kelių)", – rašoma audito ataskaitoje.

Maža to, auditoriai nustatė, kad savivaldybės administracijos infrastruktūros statinių įsigijimo savikainos sąskaitoje nepagrįstai į apskaitą įtrauktas 138 tūkst. eurų likutinės vertės ilgalaikis turtas – laikinas tiltas per Dangės upę Pilies gatvėje, kuris per ankstesnį auditą tarnybos darbuotojų ir savivaldybės administracijos komisijos atliktų apžiūrų metu apskritai neaptiktas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ups

ups portretas
o dar kiek Klaipėdoje savavališkai nutiestų visokių keliukų, nei leidimų, nei sutikimų jiems rengti nerasta, o jie egzistuoja.....

simona

simona portretas
Naujieną pasakė. Neįregistruotos registre, bet nereiškia kad neapskaitytos savivaldybėje. Registras reikalauja papildomų lėšų. O jų tokiems reikalams visada trūksta

?

?  portretas
Košmaras ? Savivaldybės klerkai labai prastai prižiūri patikėtą miestiečių turtą ? Nepamirškite , ponai vadovai , tokiems darbuotojams metų pabaigoje išmokėti premijas :) fui....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių