Quantcast

Atvyko portugalų jūrų pėstininkai

  • Teksto dydis:

Į Lietuvą atvyko Portugalijos kariuomenės rotacinių pajėgų pamaina pagal NATO sutartas priemones, skirtas stiprinti atgrasymą ir atremti Aljanso valstybėms kylančias grėsmes.

Apie 150 Portugalijos Jūrų pėstininkų korpuso padalinio karių kartu su Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“, Specialiųjų operacijų ir Karinių jūrų pajėgų vienetais treniruosis bendrose pratybose iki birželio.

Ketvirtadienį iš Portugalijos į Klaipėdos jūrų uostą atvyko karinė technika – visureigiai, sunkvežimiai ir kovinės valtys.

Portugalijos kariai ir Lietuvos kariuomenės padalinių kariai treniruosis vykdyti infiltracijos ir eksfiltracijos kovinėmis valtimis, objekto šturmo, įvairaus tipo žvalgybines užduotis, dalyvaus kovinio šaudymo pratybose.

Rotacinės pajėgos įsikurs Brigados generolo Povilo Plechavičiaus poligone Kairiuose.

Portugalijos rotacinės pajėgos į Lietuvą atvyksta nuo 2015 m. pagal NATO programą „Assurance Measures“ (liet. „Užtikrinimo priemonės“).

„Assurance Measures“ yra oro, jūros ir sausumos priemonės NATO centrinėse ir Rytų Europos šalyse, skirtos stiprinti šalių sąjungininkių saugumą po Krymo aneksijos.

Tai yra svarbus solidarumo parodymas prisidedant prie NATO Rytų flango saugumo ir atgrasymo.

Portugalija aktyviai prisideda prie NATO saugumo užtikrinimo priemonių Lietuvoje tiek jūrų pėstininkų pajėgų rotacijomis, tiek dalyvavimu NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

!=]

!=]  portretas
Net nežinojau, kad Vilniuje yra jūra ¡-D

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuvi, ZUDYK OKUPANTUS.

Senukas

Senukas portretas
Kultūringi žmones ne vanoidai
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių