Quantcast

Atsarginis teisėjas „Grigeo Klaipėdos“ byloje nebus paskirtas

  • Teksto dydis:

Šiaulių apygardos teismas netenkino Kuršių marių tarša kaltinamos kartono gamybos bendrovės „Grigeo Klaipėda“ advokato prašymo dėl atsarginio teisėjo skyrimo baudžiamojoje byloje, ketvirtadienį paskelbė teismas.

Antradienį Šiaulių apygardos teismas nepradėjo iš esmės nagrinėti bylos advokatui Linui Sesickui paprašius pirmiausia išnagrinėti minėtą prašymą.

„Šią bylą sudaro daugiau kaip 100 tomų, yra 15 kaltinamųjų, procese itin didelis skaičius, 34 liudytojai, kurie bus apklausti posėdyje. Į ką atkreiptinas dėmesys – pačioje byloje yra 14 specialistų išvados. Byla pagal apimtį ir sudėtingumą išskirtinė“, – antradienį sakė advokatas.

Teismas pažymėjo sutinkantis su bendrovės „Grigeo Klaipėda“ atstovo prašyme nurodytu motyvu, kad ši baudžiamoji byla yra didelės apimties. Dėl šios priežasties teismo administracijos sprendimais byla pripažinta sudėtinga ir greičiau nagrinėtina.

„Tačiau teismas nesutinka, kad dėl šios bylos didelės apimties, dėl numatomų proceso veiksmų gausos, dėl sprendžiamų klausimų sudėtingumo ir artėjančios bylą nagrinėjančio teisėjo įgaliojimų pabaigos joje reikėtų paskirti atsarginį teisėją“, – rašoma teismo pranešime.

„Teismas atkreipė dėmesį į tai, kad akcinės bendrovės „Grigeo Klaipėda“ atstovo advokato prašyme bei kitų proceso dalyvių rugsėjo 13 d. teismo posėdyje nurodyta aplinkybė, jog bylos galbūt nepavyks išnagrinėti iki teisėjo įgaliojimų pabaigos, yra tik šių proceso dalyvių niekuo neparemti pamąstymai“, – skelbia teismas.

Jis pažymėjo, kad iki bylą nagrinėjančio teisėjo įgaliojimų pabaigos liko daugiau nei 22 mėnesiai, ir per šį laiką tikrai įmanoma, tinkamai organizuojant procesą ir bendradarbiaujant visiems proceso dalyviams, išnagrinėti ir labai didelės apimties bylą.

Teismo įsitikinimu, svarbu ir tai, kad visus proceso dalyvių prašymus spręs bylą nagrinėjantis teisėjas proceso eigoje, todėl šiuo metu teigti, kad bus skirtos kokios nors ekspertizės, yra per anksti. 

Anot teismo, paskyrus atsarginį teisėją, „galbūt tektų iš naujo derinti jau suderintą teisiamojo posėdžio grafiką, tai, teismo tvirtinimu, tik užvilkintų bylos nagrinėjimą“.

Pasak teismo, net nepavykus išnagrinėti šios bylos iki teisėjo įgaliojimų pabaigos ir šių įgaliojimų nustatyta tvarka nepratęsus, naujam teisėjui nereikės iš naujo apklausti liudytojų, todėl procesas dėl naujo teisėjo įstojimo į bylą tikrai labai neužsitęstų.

Priimta nutartis yra neskundžiama.

Byloje dėl Kuršių marių taršos kaltinimai pateikti kartono gamybos įmonei „Grigeo Klaipėda“ ir 14 esamų bei buvusių įmonės darbuotojų, įskaitant pagrindinį „Grigeo“ grupės akcininką Gintautą Pangonį, „Grigeo Klaipėdos“ vadovą Tomą Eikiną.

Kaltinimai taip pat pateikti Vakarų medienos grupės konsultantui, dabar pensininkui Arūnui Pasvenskui, „VMG Klaipėda service“ direktoriui Aivarui Petrokui, „Grigeo investicijų valdymo“ generaliniam direktoriui Robertui Krutikovui, „Grigeo Klaipėdos“ finansų direktoriui Vidmantui Mačiukui, gamybos direktoriui Žygimantui Žilevičiui, technologijų grupės vadovui Irmantui Zubrui, inžinieriui-technologui Martynui Butkevičiui, operatoriui Vasilijui Jefimovui, nuotekų valymo operatoriui Arūnui Skierui, ekologei Ritai Liakstutytei bei dviem dabar jau į pensiją išėjusiems darbuotojams Rimantui Jonui Bieliauskui bei Rimai Ivaškevičienei.

Valstybei byloje atstovauja dvi Klaipėdos prokurorės – Gina Skersinskytė ir Vilija Žukauskienė. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

matomai pagrindinis ,,,teisejas,,, sutiko su

matomai pagrindinis ,,,teisejas,,, sutiko su portretas
,,Grigeo,,,siulomo kysio dydziu ....atsarginio nereikes.

Sutapimas?

Sutapimas? portretas
Ar tai sutapimas ? - Kol įmonė nedirbo Klp buvo grynas oras - be kvapis.

Kosmaras

Kosmaras portretas
Kiek dar vilkins sia, vos ne prie katastrofos privedusia, piktybinio tersimo byla?! Ar ten kas neaisku?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių