Quantcast

Atrinkti SGD laivo-saugyklos įsigijimo klausimais KN patarsiantys ekspertai

Naftos ir suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalų operatorė „Klaipėdos nafta“ po paskelbtų tarptautinių viešųjų pirkimų konkursų atrinko išorinius ekspertus, kurie konsultuos bendrovę renkantis naudingiausią SGD įrenginį bei jo eksploatavimo modelius.

Tarptautinius viešųjų pirkimų konkursus laimėjo teisiniai ekspertai Holman Fenwick Willan LLP (HFW), komerciniai ekspertai Quality Energy Developments Consulting Limited (QED) ir techniniai ekspertai DNV GL AS.

„Klaipėdos nafta“ anksčiau skelbė, kad ilgalaikės SGD terminalo veiklos užtikrinimo projektui įgyvendinti įstatymu numatytos aiškios laiko ribos ir laivą-saugyklą reikia pasirinkti ir valdyti nuosavybės teise iki 2024 metų pabaigos. 

Teisinių ir komercinių ekspertų pagalba tikimasi naudotis iki 2024 metų rudens, o techninių – ir 2025 metais, kadangi išorinių kompetencijų gali prireikti priklausomai nuo pasirinkto laivo-saugyklos ir jo eksploatavimo modelio.

Teisinių paslaugų sutarties vertė – iki 1,045 mln. eurų, komercinių paslaugų sutarties vertė – iki 120 tūkst. eurų, o techninių paslaugų sutarties vertė – iki 230 tūkst. eurų. Planuojamos patariančiųjų ekspertų paslaugos sudarys mažiau nei 1 proc. laivo-saugyklos su išdujinimo įranga įsigijimo kainos.

SGD terminalo įstatyme numatoma, kad SGD terminalo veikla vykdoma ne trumpiau kaip iki 2044 m. gruodžio 31 d., o Vyriausybė ir valstybės institucijos užtikrina, kad „Klaipėdos nafta“ ne vėliau kaip iki 2024 m. gruodžio 31 d. nuosavybės teise ir pasirinkdama ekonomiškai naudingiausią pasiūlymą įsigyja plaukiojančią SGD saugyklą ir tampa jos valdytoju.

KN gali pasirinkti dabartinį laivą-saugyklą su išdujinimo įranga „Independence“ ar bet kurį kitą laivą-saugyklą.

2021 m. po ekspertų išvadų „Klaipėdos nafta“ planuoja pradėti laivo-saugyklos su išdujinimo įrenginiu atrankos procesą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių