Quantcast

Atnaujins prie Vitės istorinių kapinių stovinčius suolus

Apleistos Vitės senosios kapinės jau netrukus bus aptvarkytos. Savivaldybė žada, kad šalia Pušyno gatvės atnaujintus suolus aplinkinių rajonų gyventojai galės išbandyti jau gegužės pradžio

„Suoliukai išlaužyti ir neprižiūrėti, trūksta šiukšliadėžių. Liko tik po kelias lentas, o ant kai kurių ir nė vienos nebėra. Ir šiaip po pavasario jau reikia sutvarkyti“, – paaiškino asociacijos „Vitės bendruomenė“ pirmininkas Tomas Meškinis.

Bendruomenės prašymą savivaldybė išgirdo – kitą mėnesį teritorija bus tvarkoma.

„Nusprendėme ant senų betoninių pagrindų uždėti naujas lentas. Sutvarkysime, perdažysime, dar pastatysime naujas šiukšliadėžes“, – pasakojo Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Audra Čepienė.

Vitės senosios kapinės yra pripažintos kultūros paveldo objektu. Prie jų mėgsta lankytis aplinkinių rajonų gyventojai, ypač – senjorai.

„Čia yra tokia gyventojų mėgstama pievelė. Stovi paminklas ir suoliukai. Poilsio, pasivaikščiojimo zona. Panašiai kaip Skulptūrų parke. Tik kad nėra tiek medžių“, – teigė asociacijos pirmininkas.

Suoliukai buvo įrengti bendruomenės iniciatyva.

„Anksčiau darydavome akcijas, prisižiūrime teritoriją ir patys. Krūmus išsipjauname. Juose mėgdavo įsikurti benamiai. Jie ten ir baliukus rengdavo, prisinešdavo šiukšlių ir gyvendavo. Panaikinome tuos taškus. Žmonės nori tvarkingoje aplinkoje pailsėti“, – sakė T.Meškinis.

Gyventojai prašė ne tik sutvarkyti suoliukus, bet ir pasodinti pievoje visus metus žydinčių augalų. Tačiau apželdinimo savivaldybė atsisakė – teritorija yra kapinių, nors jos ir neveikia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lenta

lenta portretas
Uždėkit lenteles, kad žmonės ten savo šunų nevedžiotų ir nešikintų, Vis tik ten kapinės.

>

> portretas
Manau,toks apsileidimas,tik parodo,(savUUUvaldybes "bo bos') neveiksnuma- nebaudziamuma-nepajudinamuma.Kaip manot,ka tas ..., galetu reiksti ?

memel

memel portretas
Didingi darbai mieste vykdomi.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių