Quantcast

Atleidžiamus Birių krovinių terminalo darbuotojus pasiryžusios įdarbinti trys uostamiesčio įmonės

Lietuvos valdžios sprendimu uždraudus "Belaruskalij" krovinių gabenimą geležinkeliu šalies teritorijoje, prieš mėnesį sustabdyta Klaipėdos įmonės Birių krovinių terminalo veikla, nes baltarusiškos trąšos buvo pagrindiniai kroviniai šiame terminale. Dėl to bendrovė paskelbė atleidžianti visus darbuotojus, kurių atleidimo procedūra prasidės šią savaitę.

Vasario 28 d. Užimtumo tarnyboje sulaukta žinios iš uostamiesčio bendrovės Birių krovinių terminalo (BKT) apie ketinimus atleisti 136 žmones.

Užimtumo tarnybai BKT atstovai paaiškino, kad įtraukti kitus naujus birius krovinius, kurie galėtų būti kraunami terminale, tvyrant geopolitinei įtampai nėra jokių galimybių.

Todėl esą numatytų darbuotojų atliekamos darbo funkcijos įmonei yra nebereikalingos.

BKT darbo netenka 60 krovikų, 27 kranų, kėlimo įrenginių ir panašių mašinų operatorių, 16 variklinių transporto priemonių mechanikų ir taisytojų, 6 transporto tarnautojai, tiek pat gamybos darbų meistrų ir brigadininkų, 5 elektromechanikai ir elektromonteriai, 5 buhalteriai.

Bus atleisti ir verslo paslaugų srities ir administracijos vadovai, biurų, viešbučių ir kitų įstaigų valytojai, kambarinės bei pagalbininkai.

Dienraščio žiniomis, BKT darbuotojams dar kovo pradžioje buvo įteikti įspėjimai apie atleidimą.

O atleidimo procedūra planuojama nuo kovo 31 d. ir bus vykdoma iki gegužės 31-osios.

Kol kas nėra žinių, kiek darbuotojų galbūt jau išėjo iš darbo BKT savo noru, kam įformintos prastovos ir kurie laukia atleidimo.

Užimtumo tarnybos Klaipėdos klientų aptarnavimo departamento duomenimis, tik pranešus apie terminalo sprendimą, buvo sulaukta trijų miesto įmonių skambučių.

Jų atstovai tikino pasiryžę įdarbinti apie 30 BKT žmonių. Dar apie trečdalį, jei juos tenkintų siūlomos darbo sąlygos ir atlyginimai, iš karto galėtų padėti įdarbinti pati Užimtumo tarnyba.

Kiti atleidžiami darbuotojai turėtų sulaukti Užimtumo tarnybos specialistų konsultacijų dėl įsidarbinimo kitose įmonėse.

Reikalui esant, bus suteiktos ir psichologo konsultacijos.

Užimtumo tarnybos duomenimis, Klaipėdoje registruota apie 800 laisvų darbo vietų.

Kovą registruotas nedarbas Klaipėdoje siekė apie 9 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Elektrikas

Elektrikas portretas
Linkejimai bkt elektrikam.gaila bet tokiu algu kitur negaus daugiau dokeriai.

ko cia visis verkiat

ko cia visis verkiat  portretas
gi lietuvos ekonomika auga, darbuotoju visi verslininkai, pramoninkai tiesiog per tv maldauja,,,darbu pilna, statybos vyksta pilnu tempu, tuoj butu pritruks lietuvoje kur gyventi ir nuomai jau dabar truksta,,,bankuose pas zmones rekordiniai indeliai, ir vis auga...ko cia visi pykstat nesuprantu? kad duona 0,3 EUR pabrangs ? kuras kad 0,3 EUR pabrango? :D...elektra 4 centais uz kWh?...na babkiu zmones tikrai turit, nenusisnekekit, o kas neturi, darbu tikrai yra...pilna kaip sako pramoninkai ir verslininkai iesko,,,bet kai ateisit dirbti, ir paprasysit po 3 men bandomo didesnes 50 EUr algos, jus n..ach pasius ir sakys karas vyksta, dabar labai sunku (yra rimta priezastis dabar algus nekelti) nors pelnas vis dides ir uzsakymai vis augs :D...ir plius dar uz duru treciuju saliu pilieciu yra pilnas pasirinkimas...;/ taigi as siulau dirbti visiems savarankiskai kas galit, tada bent jau uzsidirbsit...

Na kaip

Na kaip portretas
Dirbi toks gauni gera alga pist atleistas del savo vyriausybes sankciju. Pasiguodi komentarose ir tampi e-Kacapu iš penktos kolonos:) Teisingu keliu einate tovariščiai...
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių