Quantcast

Arčiau Dievo – per kūrybą

Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapijoje startavo tradicija tapęs prakartėlių konkursas. Klaipėdiečiai suskubo puošti savąsias prakartėles, kai kurios jau atneštos ir į bažnyčią.

Gamybos būdai – įvairūs – siūloma lipdyti, konstruoti, dekoruoti arba pasiėmus iš bažnyčios trafaretus, juos nuspalvinti.

Sukurtų prakartėlių laukiama iki gruodžio 31-osios, o sausio 8-ąją, po 10 val. mišių, bus apdovanoti konkurso nugalėtojai.

Pasak šios parapijos klebono kunigo Mindaugo Šlausto, nors konkursas vyksta kasmet, klaipėdiečių kūrybiškumas – vis dar stebina.

"Negaliu pasakyti, ką reiškia – daug ar mažai, bet kiekvienais metais turime gražių darbelių. Žmonės atranda įvairių formų, iš kokių medžiagų prakartėlę padaryti, būna ir šviesos instaliacija, kitokių kūrybingų darbų, padaro kažką tikrai įspūdingo. Kartais būna labai gražiai nupiešta, dekoruota. Matyti, kad nepagailėta laiko ir visa šeima įsijungia į prakartėlės gamybą", – pasakojo kunigas.

Prakartėlės bus eksponuojamos visą mėnesį, atsižvelgiama į lankytojų atsiliepimus, pastebėjimus.

"Kažkokių didelių kriterijų nekeliame. Kiekvienas įdeda savo širdį, tad kiekvienas darbelis yra gražus", – teigė M. Šlaustas.

Šiuo metu bažnyčioje jau yra keletas prakartėlių. Svarstoma, galbūt kalėdiniu laikotarpiu prakartėlės gamyba taps šeimas suburiančiu užsiėmimu.

"Pagrindinis troškimas – kad įsijungtų į kūrybą ir tarp to bėgimo, kasdienybės, išorinio pasiruošimo, skirtų vienas kitam laiko, ruošiant "betliejų, piešiant ar kažkaip dekoruojat. Žmonės išradingi, vaikai nestokoja meninių gabumų ir pastangų. Tikrai yra kuo pasidžiaugti", – kalbėjo pašnekovas.

Taip pat pastebima, kad advento laikotarpiu žmonės mieliau įsitraukia į gerumo akcijas, bendruomenėse dažniau koncentruojamasi į empatijos ugdymą.

"Šis laikas – mums ypatingas, nes galime daugiau dėmesio skirti gražiems dalykams, atkreipti dėmesį į šalia esantį žmogų, kuriam reikalinga pagalba, paguoda, prisiminimas ir aplankymas, pasveikinimo ruošimas ar mažos dovanėlės įteikimas. Manau, kad tai sukelia tam tikrą žmonių troškimą parodyti širdies gerumą", – svarstė M. Šlaustas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

arčiau Dievo

arčiau Dievo portretas
tik per Šventą Raštą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių