Quantcast

Ar saugios pramogos potvynio zonoje?

Pamaryje vandens pramogų mėgėjams siūlomas pasiplaukiojimas baidarėmis potvynio zonoje – tiek apsemtose pievose, tiek Pakalnės upėje, taip pat – užlietame miške. Ugniagesiai gelbėtojai teigia, kad tokių pramogautojų gelbėti ar jiems padėti dar neteko.

"Potvynis vis dar yra, net jei kelias neapsemtas. Pievos, miškas, upės pilni vandens, tai galimybė patirti ir išbandyti vandens pramogas kitaip. Norime pasiūlyti, potvynį ne tik stebėti nuo kelio ar kranto, bet ir pasinaudoti proga, paplaukioti apsemtose pievose, miške (gal iki savaitgalio ištirps ledas ir bus galima į mišką išplaukti) ir galingoje Pakalnės upėje baidarėmis", – rašoma socialiniuose tinkluose.

Paklausti, ar saugios tokios vandens pramogos potvynio zonoje, Šilutės rajono ugniagesiai gelbėtojai tik pasiteiravo, kokios tos baidarės, kuriomis ketinama plaukti, – guminės ar plastikinės?

Esą jei baidarės iš plastiko, gana saugu, nors apvirtęs pramogautojas sušlaptų ir sušaltų, bet galima viltis, jog sausą vietą irdamasis turėtų sugebėti pasiekti savarankiškai.

Ekstremalių pramogų mėgėjams padėti dar nereikėjo.

O štai guminę valtį, plaukiojant pievose, galima pradurti užkibus už ganyklos tvoros.

Ir nors tose vietose labai didelio gylio nėra, tektų sunkiai bristi iki sausumos ir, kai taip šalta, toks braidymas nebūtų malonus.

Šilutės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Valdas Kundrotas patikino, kad jo darbo praktikoje tokių pramogautojų gelbėti dar neteko.

"Tačiau ne kartą teikėme pagalbą žmonėms, gyvenantiems potvynio teritorijoje, kai buvo stipriai pakilęs vanduo. Neseniai teko gabenti maisto į užlietą sodybą, padėjome iki elektros tinklų gedimo vietos nusigauti ESO darbuotojams, iškilus pavojui, evakavome dvi gyventojų šeimas, o ekstremalių pramogų mėgėjams padėti dar nereikėjo", – teigė V.Kundrotas.


Šiame straipsnyje: Pamaryspotvynisvandens pramogos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ar turit teise kelt foto žmogaus kurio jau nėra?

Eglė

Eglė portretas
Taip papramogaut būtų fainai :)

>>>

>>> portretas
Plauke i Europa
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių