Quantcast

Ar reikia uždrausti vaikus maitinti veganiškai?

Veganizmo gyvenimo būdo esmė – gyvūninės kilmės produktų atsisakymas. Mitybos veganai arba griežtieji vegetarai nevalgo ne tik mėsos, bet ir žuvies, kiaušinių, želatinos, pieno produktų, medaus.

Nors tai nėra labai naujas dalykas, kai kuriems žmonėms jis vis dar kelia daugybę klausimų. Pasirodžius informacijai, kad Santaros klinikose gydomas nuo veganinės mitybos nusilpęs kūdikis, prasidėjo įtempta diskusija tarp šios mitybos šalininkų ir medikų. Iki šiol aiškinamasi, kas iš tiesų nutiko kūdikiui. Gydytojai nustatė, kad vaikui trūksta baltymų ir vitamino B12. Gali būti, kad būtent šio vitamino stygius pasireiškė veganiškai besimaitinančios motinos piene. Ši informacija sukėlė didelį visuomenės ažiotažą ir padalijo ją į dvi priešingas stovyklas. Vieni pasmerkė veganišką mitybą praktikuojančią mamą, kiti ją gynė. Kalbinti klaipėdiečiai mano, kad mėsa ne tik vaikams, bet apskritai visiems žmonėms yra gyvybiškai būtina ir tėvai neturėtų alinti savo atžalų nepilnaverte mityba.

Regina

– Neteisinga maitinti savo vaiką vien tik daržovėmis. Vaikas visko turi paragauti, kad ir kokią mitybą mama propaguotų. Žinoma, draudimas – bloga priemonė, gal reikėtų viešinti daugiau pavyzdžių, kaip tas nuskambėjęs nelaimingas atsitikimas klinikose. Reikia kalbėti apie tai garsiai.

Laura

– Manau, kad vaiko mityba – tėvų pasirinkimas ir drausti veganizmą nebūtų protinga. Juk visiems nėra privalu valgyti mėsą. Tegul tai nusprendžia patys gimdytojai. Kaip tai atsilieps vaikams, čia jau kitas klausimas.

Remigijus

– Visiškas absurdas, jei tėvai vaikams neduoda mėsos. Juk pagal visą genetiką žmogus gyvena milijonus metų ir yra prisitaikęs valgyti mėsą. Žmonės – ne žoliaėdžiai, todėl ir vaikams veganizmas yra labai žalingas. Kalbant apie draudimus, gal ir valstybė turėtų šiuo klausimu įsikišti. O jeigu kažkas sugalvos alkoholiu savo vaikus maitinti, kas bus tada?

Vitalija

– Kūdikį, kol jis pats negali pasirinkti, geriausia maitinti ir mėsyte, ir daržovėmis. Vaikui reikia gauti įvairių maisto medžiagų ir vitaminų. Nors bausmės veganams tėvams negali būti taikomos, jie vis tiek turėtų maitinti savo vaikus pilnavertiškai.

Rokas

– Kokie dar draudimai, tėvai patys gali nuspręsti, kas geriausia jų vaikams. Tai – tik jų asmeninis reikalas. Kalbant apie žalą organizmui, į šį klausimą turėtų atsakyti medikai. Jeigu tikėčiau veganų idėjomis ir žinočiau, kad tai sveika, gal ir pats savo vaikus panašiai auklėčiau.

Angelina

– Vaikus tėvai turi maitinti taip, kaip žmogaus prigimtis liepia. Juk visi mes taip vaikus auginome. Nemanau, kad reikia bausmių, bet veganiška mityba alinti kūdikių irgi negalima.


Šiame straipsnyje: veganaikūdikiaikūdikisveganas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Svetlana

Svetlana portretas
Sutapimas ar ne,bet kiek begamynus bučiau mesiško ar tai jautiena ar kiauliena ar vištiena,vaiko organizmas nusilpes,na ka stveriausi veganu valgiarašcio,vaikas po 2sav 3 sav laikotarpiu,padarius kraujo tyrimus,buvo sveikas kaip ridikas ir žinok kaip yra ištikruju čia...

Edvinas

Edvinas  portretas
O tai Klaipėdos dar neaplenkė šitas šlykštus melas?? Vaikas (7 mėn.!) nusilpo nuo 3 savaičių trukmės viduriavimo ir vėmimo po to, kai jo vyresnioji sesutė iš darželio parsinešė kažkokią bakteriją. Gydytojai 3 savaites nesugebėjo tos bakterijos sunaikinti, o tai padarė, beje, klaipėdietė veganinės mitybos specialistė su natūraliomis priemonėmis. Pačios motinos kraujo rodikliai yra daug geresni už bet kurio šlamštavalgis mėsėdžio. Jos pienas tobulas taip pat. Ar čia dar yra tiek nupušusių vaikų mitybos žinovų, kurie savo 7 mėn. kūdikius šeria mėsa?? Žmonės, ar jūs mąstote bent truputį, ar esate tik nuzombintų TV "tiesomis" avinų banda? Ei, prabuskite! Laikas jau :-D

Inesa

Inesa portretas
Visiems kas valgo mėsą - nepagalvojat, kad patys valgot ir vaikus maitinate LAVONAIS!
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių