Quantcast

Ar Klaipėdoje bus įrengtos karščiavimo klinikos?

  • Teksto dydis:

Vadinamųjų karščiavimo klinikų įrengimo galimybės svarstomos ir uostamiestyje. Teigiama, kad tokių klinikų atsiradimu turėtų rūpinti visas regionas.

Kai kur Lietuvoje jau pradės veikti karščiavimo klinikos, tačiau uostamiestyje apie jas dar kalbama aptakiai.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas teigė suprantantis tokių klinikų poreikį ir svarbą, tačiau pabrėžė, kad jų atsiradimas turėtų būti viso regiono rūpestis.

„Sprendimas turėtų būti telkiant visą regioninį potencialą ir pajėgumus“, – pastebėjo uostamiesčio galva.

Miesto vadovas teigė, kad galimų sprendimo variantų tikrai yra ir šį klausimą sakė svarstysiantis su visų ligoninių vadovais ir vyriausiasiais gydytojais.

„Šiuo atveju, ne tiek svarbu, kas bus ta bazinė įstaiga, kuri taptų tuo adresu, ta klinika, o svarbu, kad ji būtų aprūpinta reikiama įranga. Kiek žinau, ten reikalingas rentgeno aparatas, trys budintys rentgenologai. Nesutelkus institucinių gebėjimų, šį klausimą būtų sunku išspręsti“, – apibendrino V.Grubliauskas.

Pirmadienį uostamiestyje dirbęs sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis teigė, kad sprendžiant tokius klausimus pavaldumo aspektas nepaisomas ir karščiavimo klinikų klausimas turėtų būti sprendžiamas regiono lygiu.

Iš sostinės į Klaipėdą įvertinti čia esamos padėties atvykęs viceministras negailėjo komplimentų padėtį valdančiai komandai.

„Klaipėda puikiai tvarkosi“, – pastebėjo A.Šešelgis.

Anot jo, atsakingi asmenys operatyviai planuoja procesus ir atsižvelgia į besikeičiančias aplinkybes. Ir nors uostamiestis, pasak A.Šešelgio, turi „karštąjį“ tašką – terminalą, į kurį vis plaukia tarptautiniais keltais grįžtantys lietuviai – su šia užduotimi susitvarkys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RK.

RK. portretas
Žiūriu miesto nekentėjai netiki net jų pusdievio Verygos dešiniosios rankos pasakymu, kad Klaipėda puikiai tvarkosi. Šalin Verygą, mums reikia TIESOS :DDDD

Klp

Klp portretas
Puteikiniai loja-meras dirba

dm

dm portretas
informacija burbantiems -Klaip.respublikinė jau senai ruošėsi,jau prieš mėnesį
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių