Quantcast

Ugniagesiai lankė klaipėdiečių butus: tikslas – ne tik informuoti

Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesiai gelbėtojai aplankė 220 klaipėdiečių butų. Patikrinimų metu jie ne tik konsultavo gyventojus aktualiais klausimais, bet ir tikrino, ar namuose yra įrengti dūmų detektoriai.

Ši ugniagesių akcija vyko vasario 15 d. ir truko keletą valandų. Gelbėtojams padėjo ir Raudonojo Kryžiaus savanoriai. Vykdant šią priemonę buvo siekiama atkreipti žmonių dėmesį į būsto saugumą ir, dalijantis reikiama informacija, mažinti gaisrų bei juose žūstančiųjų skaičių.

Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus viršininko Tado Rumševičiaus teigimu, 145 iš 220 butuose autonominių dūmų detektorių nebuvo įrengta, 11 butų savininkai autonominius dūmų detektorius turėjo, tačiau jie neveikė arba nebuvo įrengti.

„Buvo lankomasi tuose daugiabučiuose namuose, kuriuose nuo 2023 m. gruodžio 12 d. iki 2024 m. vasario 12 d. buvo kilę gaisrai, prisvilo gaminamas maistas ar kitaip buvo nesilaikoma gaisrinės saugos reikalavimų, taip pat gretimi daugiabučiai gyvenamieji namai“, – sakė T. Rumševičius.

Visi gyventojai ugniagesius į namus įsileido noriai.

„Be tokių daugiabučių gyvenamųjų namų, dar buvo aplankyti gyvenamieji būstai, kurių gyventojai gauna socialines paslaugas ar išmokas. Galima daryti išvadą, kad gyventojai į tokio pobūdžio akcijas žiūri rimtai, vertina priešgaisrinės tarnybos veiklą ir pastangas“, – tikino T. Rumševičius.

Ugniagesiai gelbėtojai prie klaipėdiečių namų atvyko tarnybiniais automobiliais, kad žmonės matytų, jog tai – tikrai ugniagesiai, o ne kokie nors apsimetėliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

komentaras

komentaras portretas
Aš neprivalau jų įsileisti į butą, pažiūrėsiu per durų akutę ir neįsileisiu, tegu baudžia gyventojus, kurie bendrose laiptinėse metų metais laiko senus baldus, ar kitokius rakandus, tegu eina į rūsius ir ten baudžia šiūkšlintojus. Daug kur , ypač devynaukščiuose, ant priešgaisrinių evalkuacinių laiptų prikrauta visokio turto.

Pilietis

Pilietis portretas
Visa gyvenima pragyvenom be tu detektoriu ir nieko. O čia mat okupantu iš Briuselio išmyslas, tai musiškiai tuo ir naudojas, o beto papildomas pinigu šaltinis valdžiai

Zofija iš Dragūnų

Zofija iš Dragūnų portretas
Nebūtina į butus vaikščioti. Aplankykit laiptines ir rasit sofų, fotelių, plastmasinių pašikniukų ar dviračių (guminės padangos). Gerai smilksta
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių