Quantcast

Apsaugai nuo triukšmo – gyvatvorė

Daugiabučių namų, esančių prie pat Smiltelės gatvės, gyventojai skundžiasi transporto keliamu triukšmu. Miesto valdžios žmonės prašo  pasodinti gyvatvorę, kuri, jų teigimu, apsaugotų nuo skleidžiamų garsų.


 

Daugiabučių namų, esančių prie pat Smiltelės gatvės, gyventojai skundžiasi transporto keliamu triukšmu. Miesto valdžios žmonės prašo  pasodinti gyvatvorę, kuri, jų teigimu, apsaugotų nuo skleidžiamų garsų.

Primena autostradą

Klaipėdietis pasakojo, kad gyvena viename iš keturių namų, kurie yra už prekybos centro, įsikūrusio visai šalia Smiltelės gatvės.

„Eismas čia yra labai intensyvus. Tai viena pagrindinių miesto arterijų. Gyvename kaip autostradoje. Gatvės pusėje esančių langų neįmanoma praverti. Dėl triukšmo neišsimiegame. Visas miestas pro šalį važiuoja“, – guodėsi gyventojas.

Klaipėdiečio manymu, nuo triukšmo bent kiek apsaugotų gyvatvorė. Tačiau ji auga tik kitoje gatvės pusėje.

„Gyvatvorė tikrai bent šiek tiek pagelbėtų. Dabar čia neseniai genėjo medžius. Galima sakyti, kad likome plikame lauke. Miesto valdžia galėtų pagalvoti, kaip mums padėti apsisaugoti nuo triukšmo“, – tvirtino vyras.

Aukštų gyvatvorių neaugina

Pastaruoju metu medžiai, kurie užstoja gatvių apšvietimą, ženklus, yra genimi Smiltelės, Gedminų, Kretingos, Liudo Giros gatvėse.

Taip pat buvo šalinami nevietoje augantys krūmai. Įmonės „Klaipėdos želdiniai“ direktorius Gediminas Valašinas tvirtino, kad darbai truks iki to laiko, kol sužaliuos medžiai.

„Viskas priklauso nuo pavasario. Kovą greičiausiai dar galėsime dirbti“, – teigė vadovas.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda neprisiminė, kad būtų sulaukta prašymų pasodinti prie namo gyvatvorę, siekiant apsisaugoti nuo triukšmo.

„Mes didelių gyvatvorių neauginame. Jos būna žemos ir yra skirtos tam, kad mieste būtų žaluma. Jos taip pat sodinamos skiriamosiose važiuojamosios dalies juostose. Nežinau, ar gyvatvorė apsaugotų gyventojus nuo triukšmo“, – abejojo vadovas.

Rekomenduoja sienelę

Pasak L.Dūdos, naudingesnė šiuo atveju būtų garsą slopinanti sienelė. Tokios yra įrengtos S.Dariaus ir S.Girėno, Kauno gatvėse, Jūrininkų prospekte. Jų mieste taip pat nėra daug.

Garsą slopinančios sienelės dažniausiai įrengiamos statant naujus objektus. Tada įvertinama triukšmo grėsmė ir prireikus įrengiama sienelė.

Taip pat jos statomos tose vietose, kur kursuoja dideli transporto srautai, o arti gatvių yra namai. Kauno gatvėje sienelė įrengta, nes šalia yra vaikų darželis.

„Prie kiekvieno daugiabučio namo garso slopinimo sienelės nepastatysi. Tačiau žmonės turėtų kreiptis į savivaldybę. Specialistai atvyktų į vietą, įvertintų situaciją. Svarstytume, ar tikrai reikalinga šioje vietoje sienelė. Jei triukšmas didelis, atsiradus galimybėms, ją įrengtume“, – komentavo direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siūlau

Siūlau portretas
visiems apsičiupinėti ir prisiminti kad mieste gyvenat.Jei nepatinka-kaimai tuštėja, prašom keltis į ten.Dėl medžių-krūmų priežiūros - anoks čia sunkumas, nejuokinkit..Žinoma Žemaitijos regione gyvenančių žmogėnų mentalitetas kaip negrų:naikink kas žalia kad tik nereikėtų persidirbti prižiūrint koki augalėlį.Jei ne agurkas ar morka-kam ano rek:DDDDDDDDDD Nužmogėjome..

aha

aha portretas
o ka tada jau bekalbeti apie Pilies 1, 3, 5 namus? Ten iki pagrindines miesto gatves isvis keli metrai, o vaziuoja tikrai visas miestas.

opapa

opapa portretas
o kas darosi statybininkų pr. nuo minijos gatvės, varo kiaurą naktį fūros , ties žardės žiedu stabdo tai konteineriu garsas varo iš proto , įdomu kam tiesia tuos aplinkelius , investuoja pinigus iš mūsų kišenių o tas aplinkelis turbūt VARLĖMS.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių