Quantcast

Aplinkos apsaugos departamentas pradėjo „Grigeo Klaipėda“ patikrinimą

Aplinkos apsaugos departamentas ketvirtadienį pradėjo Kuršių marias teršusios kartono gamyklos „Grigeo Klaipėda“ neplaninį patikrinimą.

Departamento direktoriaus pavaduotojas Vaidas Gricius BNS pranešė, kad institucija taip pat ketina atlikti ir kitų „Grigeo“ įmonių grupei priklausančių įmonių patikrinimą.

„Pavedimas atlikti neplaninį patikrinimą yra pasirašytas ir formaliai prasideda jau šiandien. Rytoj mūsų pareigūnai lankysis įmonėje“, – sakė V. Gricius.

„Taip pat artimiausiu metu planuojame atlikti „Grigeo“ įmonių grupei priklausančių įmonių patikrinimą“, – pridūrė jis.

Patikrinimas pradėtas praėjus dviem dienoms po to, kai prokuratūra paskelbė apie ikiteisminį tyrimą dėl taršos uostamiestyje. Įtariama, kad „Grigeo Klaipėda“ leido nevalytas nuotekas į Kuršių marias.

„Grigeo“ prezidentas ir didžiausias savininkas Gintautas Pangonis sako, kad netinkamai išvalytos nuotekos į Kuršių marias pateko per avarinį vamzdį.

Jo teigimu, kai kurios nuotekos į Kuršių marias Dumpiuose pateko po mechaninio valymo, bet neišvalytos biologiškai. Kiek nuotekų pateko į marias G. Pangonis sakė šiuo metu nežinantis.

Prokuratūra įtaria, kad nevalytas nuotekas į Kuršių marias leidę įrenginiai buvo sumontuoti tyčia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
tegul trina komentarus .arteja rinkimai zmones nepamirs ,to ivykio ir ju bendrininku,nes prie juros siais metais gales vaziuoti ,tik tie kurie niekuom nesidomi

Putinoidas

Putinoidas portretas
Klaipėdos aplinkosaugininkai ruošiasi šešių metų kursams Pravieniškėse. KRAAD eks direktorius Andrius Kairys su žmona tikriausiai prašys politinio prieglobsčio pas Putiną.

Kodėl

Kodėl portretas
visus komentarus ištrynėt? Pasipylė faktai iš kitų įmonių ar kaip?:)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių