Quantcast

Iš anksto balsuojantys klaipėdiečiai – gana aktyvūs

Balsavimas iš anksto šalies prezidento rinkimų antrajame ture nebuvo toks aktyvus, kaip prieš dvi savaites, tačiau ir šį kartą balsuojančiųjų Klaipėdoje buvo nemažai. Šiandien – paskutinė išankstinio balsavimo diena.

„Jei per pirmąjį prezidento rinkimų turą išankstinio balsavimo pirmąją dieną Klaipėdoje balsavo 1 744 rinkėjai, tai lygiai po dviejų savaičių antrajame ture, gegužės 21-ąją, pas mus iš anksto pilietinę pareigą atliko 1 415 žmonių. Taigi, palyginus, aktyviai žmonės balsuoja. Yra rinkėjų ir iš kaimyninių rajonų, ir iš kitur, jų geografija gana plati. Antrąją dieną balsuota irgi gana aktyviai“, – teigė Klaipėdos rinkimų komisijos pirmininkas Viktoras Greičius.

Balsavimas iš anksto vyksta dar ir šiandien 7–20 val. Klaipėdos savivaldybės posėdžių salėje, Liepų g. 11.

Rinkėjai gali balsuoti bet kurioje išankstinio balsavimo vietoje visose 60-yje Lietuvos savivaldybių, nepriklausomai nuo to, kur jie yra deklaravę gyvenamąją vietą.

„Tikrąją rinkimų dieną, tai yra sekmadienį, gegužės 26-ąją, irgi bus galima balsuoti bet kurioje apylinkėje. Tačiau norėčiau įspėti, kad tokiu atveju balsavimas užtruks, nes teks pateikti paklausimą į tą rinkimų apylinkę, į kurios sąrašus rinkėjas yra įtrauktas. Teks laukti patvirtinimo, kad asmuo nebalsavo toje apylinkėje. Taigi rinkėjas galės balsuoti tik tada, kai gaus patvirtinimą. Tokiu atveju paprasčiau balsuoti yra iš anksto“, – patarė V. Greičius.

Pasak V. Greičiaus, gyventojus jau turėjo pasiekti leidiniai, skirti Europos Parlamento rinkimams, ten yra kandidatų sąrašai.

Rinkimų komisija siūlo jau dabar išsinagrinėti tuos sąrašus ir apsispręsti dėl pretendentų reitingavimo, kad tektų mažiau laiko užtrukti balsavimo metu.

Rinkimai į Europos Parlamentą vyks birželio 9 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių