Quantcast

Aktyviausias švenčių dalyvis – katinas

Kretingiškiai turi kultūros renginius mėgstantį katiną, kuris dienas leidžia prie Kretingos kultūros centro durų, o švenčių dienomis tampa tikra renginių pažiba.

Suteikė net vardą

Iš kur kiekvieną dieną atžingsniuoja ilgauodegis, kultūros centro darbuotojai nežino. Tačiau rusvas katinas tiek žiemą, tiek vasarą dienas leidžia gulinėdamas centro teritorijoje.

Katiną galima išvysti turbūt bet kurią dieną, užsukus į kultūros centrą. Gyvūnas palydi akimis kiekvieną atvykėlį, ypač dėmesį atkreipia į garsiau bekalbančius vyriškius.

Saulės atokaitoje katinas prie kultūros centro gulinėja jau nuo ankstyvo ryto.

„O nakvoti jis išeina kažkur kitur. Turime tokį draugą. Mes jo net nepažįstame. Tačiau jis dalyvauja visose šventėse. Gaila, kad niekas neprisipažįsta, kieno jis“, – pasakojo Kretingos kultūros centro direktoriaus pavaduotoja Vita Urbonienė.

Vietiniai šį rusvaplaukį katiną praminė Garfildu.

Aplink laužą – su gyvūnu

Išskirtina tai, kad šis katinas dalyvauja visose miesto šventėse.

„Šventėme Užgavėnes, Garfildas kartu su visais šoko aplink laužą. Jis meilus, draugauja su vaikais, o šie su mielu noru su katinu voliojasi po sniegą. Taip ir gyvena mūsų katinas“, – juokdamasi pasakojo V. Urbonienė.

Ilgauodegis dalyvavo ir Kovo 11-osios renginiuose, sulaukė sveikinimų ir meilių kretingiškių paglostymų.

Matyti, kad katinas švarus ir prižiūrėtas. Į kultūros centro vidų jis nelenda.

Kontroliuoja viską. Užtat kitų katinų pas mus nėra. Jis čia lyderis, tik jo vieno čia teritorija.

„Išauklėtas. Tačiau jei šalta žiema, katinas tarsi mušasi, mojuoja letena, neleidžia jo nuvyti nuo įšilusio mašinos kapoto. Jam šalta ir jis nori pasišildyti. Nesvarbu, kad skubi ir norėtum važiuoti. Privalai palaukti, nes Garfildas šildosi, o namo išvažiuosi tik tada, kai jis leis“, – juokėsi moteris.

Ar kultūros centro darbuotojai domėjosi, kieno šis katinas?

„Klausėme seniūnijoje, niekas nežino. Viena kretingiškė patikino, kad Garfildas iš tiesų gali būti Pūkis, gyvenantis jos kaimynystėje. Katinas nupenėtas, matyti, kad mylimas. Ar tai katė ar katinas, niekas netikrino. Jei tai būtų katė, spėjame, kad jau būtų kačiukų mums atnešusi. Dvejus metus mes su juo, va, taip gyvename“, – pasakojo V. Urbonienė.

Kontroliuoja teritoriją

Vietinis katinas yra lėto būdo, gal dėl to aplinkiniai jį taip myli.

„Saulutei šviečiant močiutės pasėdi ant suoliukų, kurie yra šalia. O šalia jų – ir mūsų katinas. Katinas viską kontroliuoja“, – tikino kultūros centro darbuotoja.

Savaitgaliais it koks tikras kontrolierius jis pasitinka ir šokių vakaro „Kam per 40“ dalyvius.

„Kontroliuoja viską. Užtat kitų katinų pas mus nėra. Jis čia lyderis, tik jo vieno čia teritorija. Mūsų Garfildas yra poniškas. Iš pradžių jis lyg ir mėgino muštis, kitus vaikė, tačiau suprato, kad geriau sugyventi gražiai“, – pasakojo V. Urbonienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kazkaip idomu

Kazkaip idomu portretas
Aktyviausias dalyvis .... katinas .... :DD D ... oiiii ....:DD tuo apsisiusiosiu : D D D

Katinukas

Katinukas portretas
Tikrai nuostabus katinėlis, mėgstantis pasikultūrinti.

jo

jo portretas
labai grazus katinukas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių