Quantcast

Aistros dėl maudynių: siūlomos taisyklės kaitina kraują

Miesto tarybos posėdyje ir vėl audringai svarstytos elgesį vandenyje ir ant ledo numatančios taisyklės. Pagal pirminį jų variantą, už maudynes ankstų rytą arba vakare po 21 val. grėsė protokolas.

Už maudynes – protokolas

Ketvirtadienį posėdžiavę Klaipėdos tarybos nariai ir vėl svarstė saugaus elgesio Klaipėdos miesto savivaldybės paviršinių vandens telkinių vandenyje ir ant paviršinių vandens telkinių ledo taisykles.

Kartą šios taisyklės jau buvo teiktos politikams, tačiau sulaukė daug pastabų ir buvo grąžintos tobulinti.

Tiesą pasakius, užverda kraujas.

Šįkart ir vėl netrūko karštų diskusijų, mat taisyklėse numatomas paplūdimių lankymo laikas buvo suderintas su čia budinčių gelbėtojų darbo valandomis – nuo 9 iki 21 val.

Be to, taisyklėse buvo numatomas ir draudimas maudytis ne paplūdimių lankymo valandomis.

Dokumentą politikams pristatęs Klaipėdos savivaldybės Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis pripažino, kad bent jau teorinė galimybė gauti administracinio nusižengimo protokolą už maudynes ne nurodytomis valandomis tikrai yra.

"Maudysitės – ne tik rizikuojate, kad niekas negelbės, bet jeigu išplauksite – galite gauti baudą", – apibendrino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Sukėlė aistrų

Išgirdę tokias taisyklių nuostatas politikai neslėpė pasipiktinimo.

"Tiesą pasakius, užverda kraujas. Šiuo tvarkos aprašu jūs norite nustatyti, kad po 21 valandos nebūtų galima maudytis jūroje. Vasarą atėjus 21.15 val. prie jūros yra ne tik teorinė, bet ir praktinė tikimybė, kad būsi nubaustas. Kategoriškai tokiai nesąmonei nepritarsiu. Tai kertasi su logika", – savo nuomonę dėstė tarybos narė Vaida Raugelė.

Vaida Raugelė / Asmeninio archyvo nuotr.

Diskusijai įsibėgėjus tarybos narė Alina Velykienė suabejojo, ar numačius paplūdimio lankymo valandas vis dar liks legalu pajūryje stebėti saulėlydį.

M.Poimanskis pripažino, jog teoriškai tokią situaciją būtų galima vertinti kaip pažeidimą.

Tiesa, tokia tvarka nebuvo šių taisyklių naujovė – ji galioja jau seniai.

"Tas punktas veikia jau kokius 30 metų, tačiau tokio protokolo dar nėra surašyta. Bet jeigu sugalvosite maudytis ir įvyks nelaimė – yra tikimybė. Kiek žinau, gelbėtojai yra surašę protokolų, kai žmonės maudėsi ne laiku", – pastebėjo savivaldybės darbuotojas.

Taisyklių spragą pašalino

Diskusijai užtrukus nuskambėjo siūlymų taisykles dar tobulinti. Kai kurie politikai akcentavo, jog dokumente esama ir daugiau trūkumų, tad skubėti jo tvirtinti – neverta.

Vis dėlto po pertraukos nuspręsta pakeisti paplūdimio lankymo laiką numatantį punktą.

Galiausiai taisyklės patvirtintos numatant, jog maudymosi sezono laikotarpiu paplūdimių lankymo valandos nenustatomos, o nuo 9 iki 21 val. skęstančiųjų gelbėjimo darbus organizuoja įstaiga "Klaipėdos paplūdimiai".

Kai gelbėtojai nedirbs, šią funkciją atliks ugniagesiai gelbėtojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AAA

AAA portretas
Klaipėdos valdžioja vis labiau įsigali idijotizmas, dejam kuo toliau, tuo baisiau ...

Blinda

Blinda portretas
Tegul dar nustato kaip apsirengus reikia ateiti i pajuri. Tampame kazkokia siaures koreja. Vyti visus arabus is valdzios. Jie griauna valstybe.

Anonimas

Anonimas portretas
O! Poimanskis ir kompanija atsibudo. Ginti savo 30 ies metu draudimu.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių