Quantcast

Agentūrai „SOS vaikai“ teismas liepė išsikraustyti

Teismas pritarė Klaipėdos savivaldybės prašymui iškeldinti agentūrą "SOS vaikai" iš Vaivos gatvėje esančių patalpų. Išsikraustyti šios agentūros vadovė Virginija Kairienė turėjo iki balandžio 25 d. Tačiau moteris tikino lauksianti antstolių pasirodymo.

Lig šiol Melnragėje, Vaivos gatvėje 23 galėjo glaustis gyvenimo krizės ištikti klaipėdiečiai su atžalomis. Tačiau agentūra "SOS vaikai" esą dubliavo kitų panašių institucijų darbą ir ji Klaipėdoje esanti nereikalinga.

Juolab patalpų panaudos sutartis su Klaipėdos savivaldybe baigėsi pernai liepą, tačiau V.Kairienė nusprendė nepasiduoti.

Vis dėlto paskutinysis teismo verdiktas buvo iki šiandienos apleisti minėtas patalpas.

Agentūros vadovė V.Kairienė to nepadarė, ji nusprendė esą tegul tai atliks antstoliai. Moteris pasakojo, kad uostamiestyje agentūra "SOS vaikai" Vaivos g. 23 veikia daugiau nei du dešimtmečius. Pagrindinė fondo programa – vaikų sodyba, globos namai. Anot V.Kairienės, tokia pagalba – būtina.

"Šiuo metu čia gyvena vieniša mama su dviem nepilnamečiais ir dviem suaugusiais vaikais, kurie yra neįgalūs. Savivaldybė jiems dar neskyrė jokio būsto, todėl šeima neturi, kur eiti. Aš pati jų išprašyti neketinu, tegul tai padaro antstoliai", – teigė V.Kairienė.

Per daugiau nei 20 veiklos metų V.Kairienė globojo 64 vaikus, iš jų per 40 pavyko grąžinti į biologines šeimas. Dar 14 svetimų vaikų nuo 3 iki 18 metų V.Kairienė išaugino pati, jie visi turi savo šeimas.

Dabar apie 100 klaipėdiečių šeimų, iš jų 55 vienišos mamos su vaikais, sodyboje "SOS vaikai" kartą per mėnesį gauna labdaros.

Moteris tikino, kad per tuos 20 metų agentūra "SOS vaikai" į pastato remontą investavo 115 tūkst. eurų, o per visą tą laiką savivaldybė tam skyrė vos 2 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

globotine

globotine portretas
Laba diena as esu asmuo kuris augo sos vaikuos ir tirai patikinu kad vaikui buvo teikiamos geros salygos gyventi graziai rengtis buvome mes mylimi alhaholis netoleruojamas taip pat ir rukymas nebuvo man geresnes vietos augti kaip ten ir stovyklos vygdavo tikrai neklausikyt tos kaimynes ji negyveno su mumis ir nenate kaip virginija yra padejus zmonem gal ne tai kaimynei bet tikrai dauglelui zmoniu man tuo paciu nors man sukako 18metu ji nera atsakius man padeti ir siekti nauju tikslu .

Virginija

Virginija portretas
Vaikai yra dvasinės būtybės ,jie nusipelno gyventi gyvenimą džiaugsme ir meilėje . Žiaurus elgesys su vaiku gali priversti jo sielą pasitraukti iš kūno : kartais vos per kelis žingsnelius į šoną ,o kartais - daugelio dienų kelio atstumu . Būna ji nuplaukia arba nulekia taip toli ,kad tenka ilgai ir kantriai maldauti, įkalbinėti ,kad grįžtų . Prireikia daug laiko ,kol tokia siela įgis pakankamai pasitikėjimo ir pasiryš sugrįžti ,bet sugrąžinti ją - įmanoma . Tam reikalingas absoliutus sąžiningumas, ištvermė , švelnumas ,gerumas, atoslūgis pykčio ir humoras Ištrauka iš V. Kairienės knygos " Kaip pakeisti motinėlę".

Kaimynė

Kaimynė portretas
Sos vaikų kaimynystėje gyvenu tiek metų kiek jie ten yra įsikūrę. Apmaudu, kad dangstomasi gerais norais padėti vaikams. Reali situacija kiek kitokia. Ponia Kairienė gaudavo nemažai labdaros kurią dalindavo Melnragės gyventojams, nors pastaroji buvo skirta globos namams. Žinoma tai buvo daroma patyliukais. Visi kaimynai matydavo kaip jos globojami vaikai rūkydavo ir vartodavo alkoholį sos vaikų kieme. O ji nieko nedarydavo. Atvirai, niekada neatrodė, kad tie vaikai jai rūpi. Prieš atsikraustant šiems globos namams bendruomenė, net durų namuose nerakindavo, nes nebuvo reikalo. O jiems atsikrausčius atsirado smulkių vagysčių. Kurias visi kaimynai toleravo. Mat stengėsi priimti vaikus kurie buvo nuskriausti likimo. Vaikų namai ten tikrai galėtu likti, mes su tuo susigyvenome, bet reikėtu keisti atsakingą asmenį, kuriam rūpėtu ne žemės sklypas, o vaikai.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių