Quantcast

500-oji autocisterna su dujomis iš Klaipėdos

Lenkai palankiai įvertino savo klientą iš Klaipėdos uosto, iš kurio perka suskystintas gamtines dujas.

Svarbus Klaipėdos klientas

Lenkijos naftos ir dujų prekybos kompanija PGNiG pranešė, jog liepos 8 d. iš Klaipėdos uoste esančios KN (bendrovės „Klaipėdos naftos“) suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) paskirstymo stoties atsigabeno 500-ąją automobilinę cisterną su dujomis.

Klaipėdoje esančios SGD paskirstymo–perkrovimo stoties paslaugomis lenkų kompanija naudojasi nuo 2020 m. balandžio. Per tą laiką iš Klaipėdos išgabenta per 9 tūkst. tonų dujų. „PGNiG“ tapo pagrindine „Klaipėdos naftos“ KN dujų SGD paskirstymo stoties kliente.

Vien šiemet iš Lietuvos atsigabenta beveik 270 autocisternų. „Per 2021 m. pirmąjį pusmetį iš Klaipėdos parduota 4 558 tonos suskystintų gamtinių dujų, o tai atitinka 69 365 MWh energijos“, – teigiama „PGNiG“ Lenkijos žiniasklaidai išplatintoje medžiagoje.

Daugėja stočių Lenkijoje

„Didėjanti iš Lietuvos įsigyjamų suskystintų gamtinių dujų paklausa yra susijusi su augančiu SGD pakartotinio išdujinimo stočių skaičiumi vaivadijose, kurių centrai yra Bialystokas ir Varšuva, – teigė „PGNiG“ valdybos pirmininkas Pavelas Majevskis.

Šiuo metu arčiau Lietuvos esančiose Lenkijos Palenkės (Podlaskie) ir Mazovijos (Mazowieckie) vaivadijose jau veikia apie 20 pakartotinio išdujinimo dujų išskirstymo stočių. Jų skaičius nuolat didėja.

Iš Lietuvos atsigabentas dujas Lenkijoje naudoja tiek gyventojai, tiek verslas. Taip pat Lenkijoje auga ir vadinamųjų SGD degalinių tinklas. Šiuo metu jų veikia apie 7, o artimiausiais metais planuojamas dviženklis skaičius.

Anot P.Majevskio, „PGNiG“ yra išskirtinis Klaipėdos SGD paskirstymo stoties, priklausančios KN, naudotojas.

Planuoja didinti pajėgumą

Apie klientą iš Lenkijos palankiai yra atsiliepęs ir KN komercijos direktorius Mindaugas Navikas.

„Mums reikšminga SGD paskirstymo stotis Klaipėdoje, kuri, dėl bendradarbiavimo su Lenkija taip pat sėkmingai integravosi į gamtinių dujų žemėlapį jas perduodant antžeminiu transportu daugiausia į šiaurės rytų Lenkiją“, – akcentavo M.Navikas.

Išskirtinis KN SGD paskirstymo stoties bruožas yra greitas ir kokybiškas autocisternų aptarnavimas. SGD autocisternos krova ir dokumentų pildymas trunka vos apie 40 minučių. Per tą laiką į autocisterną pakraunama iki 43 kubinių metrų SGD, tai prilygsta beveik 25 tūkst. kubinių metrų gamtinių dujų. Vienu metu gali būti kraunamos dvi autocisternos. Šiuo metu naudojamos 5 tūkst. kubinių metrų talpos (5 po tūkstantį kubinių metrų). Projektiniuose sprendiniuose yra numatyta galimybė stoties pajėgumą didinti dvigubai – iki 10 tūkst. kubinių metrų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
pirma už svetimo vardo pavardės naudojimą byla . Antra pasigooglink kokie Lietuvos buitinių vartotojų poreikiai , ir kokias saugyklas turi . O paskiau inkšk baily besigėdijanti savo vardo pavardės , nes akivaizdu kad nusišneki

> Žilvinas Ručys

> Žilvinas Ručys portretas
Baik rašinėti nesąmones. Kur tu tas įvežtas dujas sandėliuosi? ar tu žinai, kad autocisternoje skystos dujos "genda", t.y. šyla ir tampa niekam nereikalingos per greitą laiką? Ar tu žinai, kodėl Lenkija importuoja dujas iš Lietuvos ? - tai vien dėl atstumo, nes laikui bėgant temperatūra nebetinkama autocisternoje esančių dujų panaudojimui. Kur tu tas dujas sandėliuosi iš aautocisternų? Savo sandėliuke ar kibiriuke? Kur tu tokius pajėgumus išdujinsi visai Lietuvai, vėlgi savo sandėliuke? Kokie protingi iš pakampiū lenda tik parėkauti.

o kodel musu zulikai

o kodel musu zulikai portretas
Neparaso kiek kainuoja lenkam dujos?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių