Quantcast

2020 m. Klaipėdoje renovuota daugiausia daugiabučių

  • Teksto dydis:

Pagal Daugiabučių modernizavimo programą atnaujinta daugiau nei 300 namų 2020 metais, praneša Būsto energijos taupymo agentūra (BETA).

Klaipėdos miesto savivaldybė pirmauja 2020 m. renovuotų daugiabučių skaičiumi – praeitais metais buvo atnaujinti 28 daugiabučiai, tai yra net dvidešimčia daugiau nei 2019 m. Klaipėdos rajono savivaldybėje atnaujintas vienas daugiabutis. Klaipėdai nusileidžia Kauno miesto savivaldybė – 21 daugiabutis, o į daugiausia per 2020 m. modernizavusių daugiabučių savivaldybių penketuką patenka Jonavos rajono savivaldybė – 17, Palangos miesto savivaldybė – 17, Molėtų rajono savivaldybė – 15.

Atnaujintuose daugiabučiuose vidutiniškai sutaupoma 50–70 proc. šiluminės energijos ir skaičiuojama, jog šiandien tokiuose daugiabučiuose gyvena apie šimtas tūkstančių šeimų. Iš viso nuo 2013 m. yra atnaujinta daugiau nei 2 600 daugiabučių. Renovacija vyksta net karantino periodu, šiuo metu Lietuvoje yra atnaujinamas dar 1 551 daugiabutis.

Pratęstas paraiškų teikimo terminas

Dėl didelio daugiabučių gyventojų susidomėjimo pratęstas kvietimo terminas.

Paraiškas gali teikti savivaldybės, daugiabučio namo bendrojo naudojimo objektų valdytojai bei savivaldybės paskirti energinio efektyvumo didinimo programos administratoriai. Pagal Daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programą jos bus priimamos iki 2021 m. birželio 1 d.

Sprendimas yra priimtas, kai ne mažiau nei 55 proc. butų ir kitų patalpų savininkų sutinka. Šis reikalavimas nebus taikomas, jei su paraiška atnaujinti daugiabutį pateikiamas finansuotojo pritarimas lengvatinio kredito suteikimui.

Valstybė teikia paramą ir padengia visas daugiabučio renovacijos projekto parengimo, administravimo ir statybos techninės priežiūros išlaidas, taip pat kompensuoja 30 proc. išlaidų, skirtų energijos taupymo priemonėms. Papildomai teikiama 100 proc. parama gyventojams, turintiems mažas pajamas, padengianti visas jiems tenkančias išlaidas, kylančias dėl renovacijos projekto įgyvendinimo.

„2020 metais modernizuotų daugiabučių namų skaičius rodo, kad karantinas turėjo įtakos renovacijai, tačiau jos nesustabdė. Praėjusiais metais darbo sąlygos buvo kitokios, nei įprasta, ir tai kėlė tam tikrų sunkumų. Aplinkos ministerijai paskelbus naują kvietimą teikti naujas paraiškas daugiabučių namų modernizavimui buvo pastebėta, kad dėl pandemijos yra sudėtinga, o kartais net neįmanoma daugiabučių namų gyventojams susirinkti ir priimti atitinkamus sprendimus. Todėl ir buvo priimtas sprendimas atidėti paraiškų teikimo terminą vėlesniam laikotarpiui“, – pastebėjo Būsto energijos taupymo agentūros direktorius Valius Serbenta.

Paraiškos dėl renovacijos teikiamos Būsto energijos taupymo agentūrai (paraiškos priimamos visuose BETA regioniniuose padaliniuose) tiesiogiai arba naudojantis pašto ir pasiuntinių teikiamomis paslaugomis.

Daugiau informacijos nemokama telefono linija 8 800 200 12.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Deividas

Deividas portretas
Niekas nesirūpina Mokyklos 21 namo sildymu ir renovacija Siu metu ziema sildymas bute buvo 17laipsniu silumos per šalčius. ADMINISTRACIJA jokiu pastangų nedaro

KLP

KLP portretas
kai nama renovavo ar metalo konstrukcijas irgi renovavo?

patikslinu kaumietę

patikslinu kaumietę portretas
Kokybiškai atlikta renovacija yra geras dalykas.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių