Quantcast

120 moksleivių išžygiavo į trijų dienų stovyklą

Žemaičių rinktinės karių klubas trečius metus iš eilės pakvietė Vakarų Lietuvos moksleivius į karišką stovyklą, kurioje netruks išbandymų ir visokių kariškų užsiėmimų.

120 mokinių iš Klaipėdos, Gargždų, Skuodo, Plungės, Kretingos, Šilutės ir net Tauragės penktadienį išklausė stovyklos vadovų instruktažus ir gavo pirmąsias užduotis, kuriose jau pasirodė pirmosios ašaros.

Beveik pusę stovyklos dalyvių sudaro merginos. Vienos moksleivės demonstravo patyrimą ir į stovyklą išsiruošė, kaip tikros žygeivės. Tačiau buvo ir tokių dailios lyties atstovių, kurios į stovyklą susiruošė lyg į pajūrį.

"Pirmasis išbandymas jų laukė prie Kairių miško. Visi dalyviai turėjo stovyklą pasiekti pėsčiomis, įveikdami 8 kilometrus. Čia ir pasirodė pirmosios ašaros. Bet viskas išsisprendė. Kas nepajėgė tempti savo lagaminų, turėjo prašyti pagalbos. Tai ir buvo pirmoji pamoka, kurią treko įveikti", – apie pirmus stovyklautojų nuotykius pasakojo Žemaičių rinktinės karių klubo prezidentas Erlandas Kasperavičius.

Ši kariška stovykla sulaukia didelio moksleivių susidomėjimo. Romantikos ir nuotykių pilnas savaitgalis turėtų vainikuotis sekmadienį, pagrindinėmis varžybomis.

"Ko bus išmokyti per savaitgalį mokiniai turės pademonstruoti estafetėje. O šiaip jų laukia daug siurprizų. Dalyviai miegos palapinėse, maitintis buvusiose kareivinėse. Orientavimosi miške sugebėjimų reikės kiekvieną dieną – kelias iki valgyklos painus", – juokavo E.Kasperavičius.

12-15 metų moksleiviai klausysis paskaitų, turės atlikti kariškių užduotis. Jiems net teks mokytis šaudyti. Tiesa, tikrų kovinių ginklų jaunimui niekas nepatikės, bet akies taiklumą teks lavinti dažasvydžio inventoriumi.

Tiek merginomis, tiek vaikinams teks dalintis bendromis palapinėmis.

"Kariuomenė yra kariuomenė, išlygų čia nebus. Moksleiviams mes išsamiai pristatysime kario profesiją. Jie susipažins su jūreiviais, lakūnais, išminuotojais ir net kinologais. Jaunimo laukia naktinis žygis, bus ir netikėtumų – tokių, kaip stovyklos užpuolimas", – nuotykius žadėjo E.Kasperavičius.

Po tokių nuotykių dažniausiai net labiausiai išdykusieji krenta be jėgų, todėl stovyklos organizatoriai tikina, kad neturės problemų dėl tvarkos ir rimties užtikrinimo moksleivių palapinėse nakties metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sembas

Sembas portretas
Labai savalaikis ir naudingas veiksmas. Pats noreciau sudalyvauti, amzius kiek ne tas... :) O tai nemalonu ziureti i dali jaunimo: kazkokie skystablauzdziai ir isblyskeliai. Cia nors kiek energijos ir praktikos igaus. Saunu.

anda

anda portretas
ir taip plaunami smegenys vaikams, kad kariauti yra gerai. nekariauk. nebūk valdžios įrankis. neremk žudymo. nerizikuok savo sveikata. nerizikuok savo gyvybe. karas yra verslas. daugiau nieko.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių