Quantcast

Žiemos švenčių laikotarpį pažymės britų vokalinis kolektyvas „The Queen‘s Six“

Vindzoro pilyje (Jungtinė Karalystė) gyvenantis ir kuriantis vokalinis ansamblis „The Queen’s Six“ po trejų metų sugrįžta į Klaipėdą. Atlikėjai pristatys vienintelį koncertą Lietuvoje, šventinės klasikos festivalyje „Salve Musica“. Be instrumentinio pritarimo, nuo liaudies iki džiazo bei popmuzikos kūrinių dainuojantis kolektyvas šventinę programą atliks gruodžio 29 d., 18.30 val., Klaipėdos koncertų salėje (KKS).

„Atnaujinome šventinę programą specialiai Klaipėdos publikai. Pažadame, kad bus daug senų mėgstamiausių, bet ir nuostabių naujų kūrinių, įskaitant visiškai naują tam tikros Mariah Carey dainos aranžuotę“, – intriguoja kolektyvo lyderis Simonas Whiteley'us.

Ansamblis programoje atliks „Silent Night“, „Winter Wonderland“, „The Christmas Song“ ir kitus visiems puikiai žinomus kūrinius.

„The Queen’s Six“ garsėja nepriekaištinga intonacija, balsų darna, meistriškai įvaldyta dainavimo technika ir jausmingu atlikimu. Vokalinio ansamblio repertuare dominuoja asketiškas viduramžių giedojimas, puošni renesanso polifonija, jausmingi madrigalai, ilgam įsimenančios liaudies dainos ir nuotaikingos džiazo bei popmuzikos kūrinių aranžuotės.

Kolektyvas savo veiklą pradėjo 2008-aisiais. Tais metais buvo minimos karalienės Elžbietos I 450-osios karūnavimo metinės. Jos garbei ansamblis buvo pavadintas „Karalienės šešetu“. Be jo neįsivaizduojamos nei karališkosios pamaldos, nei kiti svarbūs įvykiai, tokie kaip princo Hario ir Meghan Markle vestuvės, princo Filipo ir karalienės Elžbietos II laidotuvės. Tokios išskirtinės progos įpareigoja grupės narius siekti aukščiausio vokalinio meistriškumo. Tačiau ypatingą ansamblio susitelkimą ir skambesio vientisumą, bendravimo su publika laisvumą labiausiai lemia tai, kad jie visi gyvena ir kasdien gieda Karališkojoje koplyčioje.

Ansamblio nariai dainuoja su žymiausiais vokaliniais kolektyvais tiek savo šalyje, tiek užsienyje. Kaip ansamblis „The Queen’s Six“ koncertavo festivaliuose Jungtinėje Karalystėje ir Ispanijoje, taip pat surengė sėkmingas gastroles Vokietijoje ir Austrijoje. Kitų metų planuose – naujas popmuzikos albumas, gastrolės JAV, Vokietijoje, Baltijos šalyse, Lenkijoje, Kinijoje, Bulgarijoje ir kitur.

Į koncertą kolektyvas atvyksta atsinaujinusios sudėties, kurią sudaro Elizabeth Paul, Tomas Lilburnas (altai), Nicholas Maddenas, Dominicas Blandas (tenorai), Andrew Thompsonas, Simonas Whiteley'us (baritonai-bosai).

„The Queen‘s Six“ kviečia žiemos švenčių laikotarpį pažymėti vokalinės muzikos koncertu gruodžio 29 d. 18.30 val. KKS.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių