Quantcast

Vytauto V. Landsbergio filmas „Homo Vilutis“ Klaipėdoje – dovana tėčiams

  • Teksto dydis:

Dokumentinė filosofinė komedija. Taip balandžio pradžioje pasirodžiusį naująjį režisieriaus Vytauto V. Landsbergio filmą „Homo Vilutis“ jau spėjo apibūdinti kino mylėtojai. Apie vieną ryškiausių šalies grafikų – Mikalojų Povilą Vilutį – pasakojančią juostą birželio 4 d. galės išvysti ir Klaipėdos gyventojai. Sekmadienio vakarą „Homo Vilutis“ laukia žiūrovų Klaipėdos kultūros fabrike. Tėčiai šį filmą kviečiami žiūrėti nemokamai!

„Tai filmas – kino portretas, pasakojantis apie asketiškai gyvenantį, autoironišką, aštraus proto žmogų, žaismingai tyrinėjantį savo psichikos ir kūrybiškumo paribius. Mikalojus Vilutis – kietas riešutėlis, nėra lengva jį lukštenti. Tačiau jo pasaulėžiūra – absoliučiai unikali, bent dalelę jos stengiausi perteikti juostoje“, – sako režisierius V. V. Landsbergis.

Kad M. Vilutis nestokoja subtilaus humoro jausmo – sunkiai pasiginčytų bet kuris geriau jį pažįstantis. Ir nors pats dailininkas save vadina „profesionaliu melancholiku, kurio mūza – depresija“, sarkastiški jo pamąstymai, gilios gyvenimiškos įžvalgos, noras semti gyvenimą pilnais samčiais bei gebėjimas į kasdienius dalykus žvelgti su šypsena daro jį dar ypatingesniu.

„Vilutis mane visuomet domino kaip žmogus, turintis savo genuose to pirmykščio žmogaus, neandertaliečio medžiotojo instinktų. Iš to ir antropologinis pavadinimas atsirado – „Homo Vilutis“ primena apie tam tikrą iš gamtos išsivysčiusią žmonijos rūšį, kuri dar neatitrūkus arba grįžtanti atgal, tarsi į motinos įsčias, kur ramu, amžina“, – sako V. V. Landsbergis.

Pasak režisieriaus, „Homo Vilutis“ būtina pamatyti ne tik meno mylėtojams, juosta patiks visiems, kuriems artimos savianalizės temos. Jame save atpažins kone kiekvienas – filmas itin daugiasluoksnis, daugiabriaunis.

Naują, Lietuvos kino centro finansuojamą, LRT remiamą V. V. Landsbergio filmą Klaipėdoje birželio 4 d. 20 val. rodys Klaipėdos kultūros fabrikas. Tėvo dienos proga visi tėčiai šį filmą gali pamatyti nemokamai!



NAUJAUSI KOMENTARAI

man tai vien nuo tos pavardės lanzbergis

man tai vien nuo tos pavardės lanzbergis  portretas
norisi šitą gaują utilizuoti, jūs gėda Lietuvos valstybės, šita giminė gaus savo, už vagystes, afioras, Lietuvių naikinimą, o ypač tie , kurie pasinaudojo šitos giminės bukumu ir meile pinigams
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių