Quantcast

Valstybės dieną vainikavo M. Levickio koncertas

Šeštadienio vakarą Klaipėdos „Švyturio“ areną sudrebino kone visų laikų talentingiausio lietuvių akordeonininko Martyno Levickio pasirodymas su Vilniaus miesto ansambliu "Mikroorkéstra" ir atlikėja Migloko.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pradžioje pasveikinęs visus susirinkusiuosius į šventinį koncertą, pakvietė žiūrovus kartu su unikalaus balso atlikėja Migloko sugiedoti „Tautinę giesmę“.

Po to į sceną pakviestas charizmatiškasis M.Levickis, kuris savo gebėjimais virpinti akordeoną visų dėmesį kaustė kone dvi valandas.

Žaismingas, linksmas ir nuotaikingas atlikėjas grojo garsių kompozitorių ir dainininkų kūrinius – nuo W.A.Mozarto, A.Vivaldi iki Stingo ir Lady Gagos.

Galiausiai nuskambėjo, kaip pats M.Levickis sakė, antrasis Lietuvos himnas – Marijono Mikutavičiaus „Trys milijonai“, o scenos ekrane tuo metu buvo rodomi archyviniai Baltijos kelio vaizdai, filmuoti iš oro.

Kelių tūkstančių žiūrovų arena kone pašėlo ir „Trys milijonus“ dainavo, meistriškai akordionu akomponuojant  M.Levickiui. Po šio kūrinio žiūrovai dar kurį laiką nepaleido atlikėjo ir ilgiausiai plojo atsistoję.

„Mega žvaigždė“ – taip šitą jauną simpatišką atlikėją pavadino ne vienas klaipėdietis, kuriam teko laimė šį akordeono virtuozą išgirsti gyvai.

Nepatekusieji į "Švyturio" areną koncerto tiesioginę transliaciją galėjo stebėti Atgimimo aikštėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
M. Levickio programa puiki, na bet toji solistė tai žiauriai ne vietoj ir ne laiku. Valstybinės šventės metu giedodama himną sugebėjo padaryti pagrindinę klaidą, kurią kalte kala kiekvienam mokiniui mokykloje ("saulė LietuvoJ" ir "meilė LietuvoS"), o dar tos intonacinės improvizacijos himno pabaigoj... Ne dėl to, kad esu koks didis patriotas, bet tiesiog yra tam tikros taisyklės ir pagarba valstybės simboliams.

Super

Super portretas
man labai patiko. Tai - tikros muzikos koncertas. Ne kokio dauno, kuris laikosi tik ant mega garso stiprintuvų, kaip EGIS

deinis

deinis portretas
Aš skubejau į tarybų aikštę neslabai mėkstu akardijono muzika ir ką jus manot pasiklausiau keleta pakliurkinimų ir turėjau nueti tolin ,juk akardeonas yra toks instrumentas ,gali išgauti tokia muzika ,kad ir nabašnikas atsikel grabe o čia infarktas garantuotas
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių